30.10.2020, 09:06

Пенсія за померлих родичів: як оформити і кому покладені виплати

Ольга Романец | Все новости автора
пенсия по потере кормильца

Деяким категоріям громадян покладена пенсія в разі втрати годувальника. Розмір виплат залежить від його страхового стажу та заробітку.

Про це повідомляє "Пенсійний кур'єр", передає Час Пік.

Згідно зконодавству, пенсія у зв'язку з втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім'ї померлого годувальника, які були на його утриманні, за наявності у годувальника на день смерті страхового стажу, який був би необхідний йому для призначення пенсії по III групі інвалідності (від 1 до 15 років залежно від віку, в якому настала смерть годувальника).

Як повідомляється, непрацездатними членами сім'ї є діти померлого годувальника (у тому числі діти, що народилися до закінчення 10 місяців з дня смерті годувальника), які не досягли 18 років або старше, якщо вони стали особами з інвалідністю до досягнення 18 років.

Крім того, діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх навчальних закладах системи загальної середньої освіти, а також професійно-технічних, вищих навчальних закладах, мають право на пенсію до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

Читайте також: Українським пенсіонерам покладена надбавка за стаж: як її отримати

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: