30.10.2020, 19:08

Це лише початок: дослідники попередили про нову пандемію після COVID-19

пандемия

COVID-19 може виявитися початком нового періоду, пов'язаного з негативним ефектом освоєння людиною планети і впливу на навколишнє середовище.

Група міжнародних дослідників IPBES (Міжурядова науково-політична платформа з питань біорізноманіття та природних ресурсів) оприлюднила доповідь, в якій розповіла про те, які біди можуть загрожувати людству в доступному для огляду майбутньому, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

У доповіді йдеться про те, що COVID-19 - це результат впливу людини на природу, який може стати не таким вже небезпечним в порівнянні з майбутніми пандеміями.

Вчені стверджують, що щорічно з'являються близько п'яти нових захворювань, які мають потенціал перерости в пандемії.

Виною всьому надмірна активність людини, яка руйнує екосистему та порушує взаємодію в природі на рівні мікроорганізмів, зближуючи з ними контакт.

Крім того, ризик нової пандемії збільшує глобальне потепління, яке провокує появу нових збудників як у тварин, так і у людини.

Яку форму може прийняти нова пандемія, яка прийде після COVID-19, фахівці точно сказати не можуть, проте розглядають цю невідому загрозу як факт.

Читайте також: У МОЗ назвали вартість вітчизняної вакцини від COVID-19

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик