15.01.2021, 16:52

Степанов зробив важливу заяву про COVID-паспорти та вакцинацію українців

степанов

В Україні COVID-19 продовжує "тримати" статистику. Однак у Міністерства охорони здоров'я є хороші новини.

Глава МОЗ України Максим Степанов В ефірі "Україна 24" розповів про те, коли ж почнеться вакцинація в країні, передає Час Пік.

За словами Степанова, уряд робить успіхи в домовленостях з країнами, які виробляють вакцини проти COVID-19. Тому вакцинація українців може початися вже через два тижні.

"Ми зробили серйозні кроки з країнами, які є виробниками цих вакцин. Я думаю, що в лютому, який настане вже через два тижні, ми дійсно почнемо масову вакцинацію в нашій країні", - заявив глава МОЗ.

Разом з тим, українцям видаватимуть і COVID-паспорти з відмітками про вакцинацію, що практикується в європейських країнах.

"Все, що ви говорите про паспорти, про всі інші документи, які будуть отримувати громадяни Європейського союзу, будуть отримувати так само і громадяни України", - підкреслив Степанов.

Але не всі налаштовані так оптимістично, як МОЗ України. Так, журнал The Economist опублікував прогноз щодо того, коли і в яких країнах вакцина проти COVID-19 стане дійсно доступною. Україна - єдина країна на європейському континенті, яка не зможе отримати вакцину до 2022-2023 року, як і ряд африканських, а також малих острівних країн, де про наявність більш-менш виразної економіки і говорити не можна.

Читайте також: Ляшко розповів, чи буде продовжено жорсткий карантин після 25 січня

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик