14.01.2021, 19:05

"Європейська Африка": коли Україна буде забезпечена вакциною проти COVID-19

вакцина

Новини про ефективність декількох вакцин проти COVID-19 багато в чому вплинули на економічні та політичні прогнози експертів.

Однак далеко не для всіх країн вакцина буде доступна в рівній мірі, передає Час Пік з посиланням на дані журналу The Economist.

Так, в розвинені країни будуть забезпечені вакциною вже до середини 2021 року. А ось країнам з економікою, що розвивається пощастило менше.

"Картина здається ще більш похмурою для країн з низькими доходами; ми не чекаємо, що більшість цих держав отримає широкий доступ до вакцини до 2022-2023 років", - вважають експерти в The Economist.

Зокрема, "похмура" доля, за прогнозами, очікує і Україну, яка відзначена на карті червоним кольором, а значить до 2022 року вакциною забезпечена не буде. Разом з Україною помаранчевим кольором відзначені бідні африканські країни, виснажені голодом, та ряд острівних держав.

карта

Українська громадськість гостро реагує на те, що Україна опинилася в такому становищі. Зокрема, політолог Тарас Березовець вважає, що Україна перетворилася на "європейську Африку" або "карантинне гетто".

Читайте також: "Ти не повинен брати її": Зеленський радикально висловився про російську вакцину проти COVID-19

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк