06.10.2022, 08:28

В Україні створять Національне військове меморіальне кладовище

Иллюстративное фото / Открытый источник

Уряд схвалив створення у сфері управління Міністерством у справах ветеранів державної установи "Національне військове меморіальне кладовище".

Кабінет Міністрів України 4 жовтня ухвалив постанову, що дозволяє Міністерству у справах ветеранів утворити у сфері свого управління державну установу "Національне військове меморіальне кладовище" та забезпечити її діяльність. Про це ]]>повідомила ]]>прес-служба Мінветеранів, передає Час Пік.

Відповідну постанову КМУ ухвалено на виконання закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо Національного військового меморіального кладовища” (№2292-ІХ), що був розроблений Мінветеранів та ухвалений Парламентом у травні 2022 року.

За словами міністра у справах ветеранів України Юлії Лапутіної, ухвалення цієї постанови обумовлено необхідністю створення належних умов для організації поховань, увічнення та вшанування пам’яті на Національному військовому меморіальному кладовищі загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України. А також будівництва, утримання в належному стані та охорони кладовища.

У проекті держбюджету на 2023 рік на будівництво і утримання Національного військового меморіального кладовища передбачено майже 65 млн гривень.

Довідка: Національне військове меморіальне кладовище – це розміщений на спеціально відведеній земельній ділянці об’ємно-просторовий об'єкт, що включає військове кладовище, музейний комплекс, ритуальну будівлю та інші необхідні споруди для організації почесних поховань загиблих (померлих) осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, забезпечували виконання службових обов'язків та присяги на вірність народу України.

Подібні військові меморіальні комплекси існують у США, Канаді, Франції та Польщі.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик