07.10.2022, 14:33

Названо лауреатів Нобелівської премії миру-2022

Нобелевская премию мира

Нобелівську премію миру у 2022 році отримав білоруський політв'язень, засновник білоруського правозахисного центру "Весна" Алесь Бєляцький, українська організація "Центр громадянських свобод" та Організація з прав людини "Меморіал" з РФ.

Нобелівську премію миру розділили правозахисники з України, РФ та Білорусі. У комітеті ]]>повідомили]]>, що хочуть відзначити борців за "мирне співіснування у сусідніх країнах", повідомляє Час Пік.

"Лауреати Премії миру представляють громадянське суспільство у своїх країнах. Вони протягом багатьох років просували право критикувати владу та захищати основні права громадян. 

Вони доклали визначних зусиль для документування військових злочинів, порушень прав людини та зловживання владою. Водночас вони демонструють значення громадянського суспільства для миру та демократії", – йдеться у повідомленні Нобелівського комітету.

Довідка: Організація "Центр громадянських свобод" була заснована у Києві в 2007 році. Основню діяльністю центру було зміцнення українського громадянського суспільства та тиску на владу, щоб зробити Україну повноцінною демократією.

Після початку повномаштабної війни "Центр громадянських свобод" бере участь у виявленні та документуванні військових злочинів РФ проти українського цивільного населення.

Нобелевская премия мира в 2022 году

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик