08.10.2022, 07:39

НАТО без України не матиме сенсу - МЗС Литви

Габриелюс Ландсбергис

Північноатлантичний альянс має прийняти Україну після перемоги над РФ у війні. Якщо цього не станеться, тоді Альянс буде позбавлений сенсу.

НАТО має прийняти Україну після перемоги над Росією. Інакше Альянс буде позбавлений сенсу. Про це, як ]]>пише ]]>Delfi, заявив глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс, передає Час Пік.

За словами Ландсбергіса, виникне багато питань, якщо Україна після перемоги над РФ у майбутньому не стане частиною Альянсу.

"Моє питання: яким був би НАТО і сенс у НАТО, якби в ньому не було України? Якщо НАТО визнає, що наш самий стратегічний виклик в XXI столітті - це агресивна Російська Федерація, і Україна є єдиною державою, яка перемогла у війні проти Російської Федерації, і вона залишається поза НАТО. Тоді Україна стає більше, ніж НАТО, вона стає захисником НАТО. В якомусь сенсі захистила НАТО від стратегічного противника НАТО", - заявив Габріелюс Ландсбергіс.

Він зазначив, що Вільнюс вітає рішення президента України Володимира Зеленського подати офіційну заявку на членство України у НАТО в прискореному порядку. За його словами, Україна стала дуже сильною трансатлантичною державою.

"Сподіваюся, ми зможемо привітати Україну зі вступом до оборонного клубу", - заявив Ландсбергіс, коментуючи рішення Зеленського подати офіційну заявку на членство України у НАТО в прискореному порядку.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик