08.10.2022, 13:41

Окупанти вважають пріоритетним відновлення Лисичанська, ніж Сєвєродонецька

Лисичанск, война

Російські чиновники вважають відновлення окупованого Лисичанська перспективнішим за відродження Сєвєродонецька. Але поки що всі обіцянки залишаються порожнім звуком.

Майже всі ремонтники та будівельники, які виконували поточні ремонти, спішно поїхали з т.зв. "ЛНР". Люди залишилися з порожніми обіцянками. Але окупаційна влада продовжує обіцяти "відродити" регіон. Про це ]]>повідомив ]]>голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, повідомляє Час Пік.

За його словами, в уряді РФ вважають, що перш за все потрібно відбудовувати Лисичанськ, а вже потім – Сєвєродонецьк. Таке рішення ухвалено після оцінки обсягів руйнувань та необхідних коштів на відновлення.

"Якщо протягом цих трьох місяців на росії всі ці пошкодження розглядали виключно з дронів, то, напевно, вони праві. Однак в самому Лисичанську пошкоджені десятки кілометрів критичної інфраструктури, системи водо-, тепло- та газопостачання, насосні станції тощо. Ця відбудова потребує грошей набагато більше, ніж у компактному Сєвєродонецьку", - пише Гайдай у Telegram.

Також він розповів, що окупанти продовжують грабувати лікарні, змушують людей отримувати російські паспорти та проводять примусову мобілізацію на захоплених територіях.

Тим часом у Мережі активно обговорюють вибух на Кримському мосту. На думку українців, цей вибух став найкращим подарунком Путіну до ювілею.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик