11.10.2022, 11:42

Масований ракетний удар по Україні: як відреагував Захід на кривавий терор РФ в Україні

Массированный ракетный удар по Украине

У світі засудили масовані ракетні атаки РФ на Україну Захід обіцяє до кінця підтримувати Україну, посилити заходи безпеки, додаткову військову підтримку та посилення санкцій проти Росії.

Глава Європейської Ради Шарль Мішель заявив, що жахливі напади РФ на Київ та інші міста України демонструють розпач Кремля, повідомляє Час Пік.

"Ці невибіркові напади на цивільне населення є військовими злочинами. Віддані підтримці України та притягненню російського режиму до відповідальності – ми вирішимо це питання разом з партнерами по G7", - запевнив голова Євроради.

Віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель пообіцяв, що Європейський Союз притягне до відповідальності керівництво РФ та Білорусі за ракетні удари по Україні.

"Це варварські і боягузливі атаки на виключно цивільну інфраструктуру, у тому числі будинки, вулиці, парки, дитячі майданчики та інші публічні місця, спрямовані проти невинних цивільних, які прямували на роботу і школу під час ранкового навантаження на транспорт...

Таким діям не місце в 21 столітті. Я засуджую їх найсуворіше. Ми з Україною. Додаткова військова підтримка з боку ЄС вже близько", – наголосив Боррель.

Представники Ради Європи засудили нові атаки РФ на Україну, зазначивши, що вони призвели до численних жертв серед цивільного населення.

"Такі невибіркові напади демонструють відверту зневагу до людського життя та є серйозними порушеннями міжнародного гуманітарного права. Вони не повинні залишатися безкарними", - йдеться в спільній заяві голови МЗС Ірландії, голови Комітету міністрів Ради Європи Саймона Ковені, президента ПАРЄ Тіні Кокс та генсека Ради Європи Марії Пейчинович Бурич.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що вона шокована й приголомшена жорстокими нападами на українські міста.

"Путінська росія знову показала світові, що вона собою являє: жорстокість і терор. Я знаю, що українці залишаться сильними. Ми будемо з Україною стільки, скільки потрібно, усіма засобами, які у нас є", - запевнила політик.

Глава Європейського парламенту Роберта Метсола написала, що російські атаки на Київ не залишаться безкарними.

"Це знову показує світові режим, з яким ми стикаємося: той, що націлюється без розбору. Той, що обрушує жах і смерть на дітей. Це злочинно. Вони будуть притягнуті до відповідальності. Україна переможе. Європа не відвернеться", - написала глава Європарламенту.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у телефонній розмові з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою заявив, що засуджує жахливі та невиборчі напади РФ на громадянську інфраструктуру України.

"НАТО продовжуватиме підтримувати мужній український народ у боротьбі з агресією Кремля стільки, скільки потрібно", - запевнив Столтенберг.

Президент США Джо Байден заявив, що ці атаки тільки ще більше зміцнюють рішучість Штатів підтримувати народ України.

"Разом з нашими союзниками та партнерами ми продовжуватимемо покладати на Росію санкції за її агресію, притягувати Путіна та Росію до відповідальності за її звірства та військові злочини та надавати підтримку, необхідну українським силам для захисту своєї країни та своєї свободи. Ми знову закликаємо Росію негайно припинити цю неспровоковану агресію та вивести свої війська з України", - заявив Байден.

У Польщі заявили про необхідність ізоляції РФ, яка вчинила масові військові злочини.

У Литві заявили, що зараз саме час надати Україні всю зброю, яка їй потрібна, щоб захистити людей, землю, море та небо від путінського геноциду.

Прем'єр-міністр Латвії Криш'яніс Каріньш закликав припинити дію туристичних віз для всіх народжених РФ без винятку.

В Італії зазначили, що "шоковані ударами по Україні" та запевнили, що "безумовно продовжують підтримувати" Україну.

Китай та Індія виступили з "готовністю на всі кроки для досягнення деескалації".

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик