12.10.2022, 09:42

Оборона противника біля Сватового та Кремінної тріщить по швах - військовий оглядач

Иллюстративное фото / Фото: Генштаб ВСУ

Українські війська продовжують просуватися вперед та звільняти Луганщину. Російська армія влаштувала кілька рубежів оборони на лінії між Сватовим та Кремінною. Проте зусилля окупантів марні - ЗСУ вже на підступах до Сватового.

Як зазначив військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець, командування військ противника на Сватівському напрямку продовжує докладати значних зусиль, щоб відтіснити передові підрозділи ЗСУ на південь від Сватового від важливої ​​для нього рокадної дороги Р-66 "Сватово - Кремінна", передає Час Пік.

За словами військового оглядача, російське командування кидає у бій "вагнерівців", екс-зеків, загони "Барс". Але домогтися стійкої оборони або просунутися вперед на напрямках північний захід Кремінної, північний захід та південний захід Сватового противник не може. При цьому під ударами артилерії ЗСУ знаходиться важлива логістична дорога Р66, яка з'єднує ці два населені пункти.

"За всіма ознаками, противнику не вдається поки виконати це завдання й забезпечити стійкість своєї системи оборони північно-західніше Кремінної та північно-західніше і південно-західніше Сватове, дорога Р-66 залишається під вогневим контролем засобів ураження передових підрозділів ЗСУ, а самі вони на окремих ділянках мають можливість вийти на ближні підступи до Сватове", - ]]>пише ]]>Машовець у Facebook.

Про те, що ВСУ впритул підійшли до Сватового в розмові з російським опозиціонером, адвокатом та журналістом Марком Фейгіним повідомив також радник Офісу Президента Олексій Арестович. Він зазначив, що російські загарбники постійно намагаються атакувати, але зазнають величезних втрат.

"Наші війська вже дуже близько до Сватового. От така історія, дивись, щось станеться. Вони (росіяни - ред.) намагаються там "героїчно" контратакувати, хотіли "потужний" контрудар завдати, але не вийшло, бо частина з них незадовго до удару померла", - сказав Арестович.

Нагадаємо, раніше заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь припустив, що після деокупації міста Сватове у росіян посиплеться фронт на Луганському напрямку.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик