12.10.2022, 14:02

Головним пріоритетом буде посилення протиповітряної оборони України, - Столтенберг

Йенс Столтенберг

Країни-члени НАТО мають намір посилити протиповітряну оборону України. Планується, що це стане "топ пріоритетом" військової допомоги.

Західні країни обговорюють шляхи надання Україні додаткової протиповітряної оборони для захисту від ракетних атак РФ по всій країні. Про це 12 жовтня у Брюсселі заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на початку дводенної зустрічі міністрів оборони НАТО у форматі "Рамштайн", повідомляє Час Пік з посиланням на західні ЗМІ.

"Ми розглянемо як збільшити підтримку України, і головним пріоритетом буде посилення протиповітряної оборони України", - сказав Столтенберг.

Столтенберг назвав обстріл України ознакою слабкості у президента РФ Путіна. Він вважає, що масові атаки відбуваються, бо у глави Кремля закінчуються альтернативи.

"Україна має імпульс і продовжує досягати значних успіхів, тоді як Росія все частіше вдається до жахливих і невибіркових нападів на цивільне населення та критичну інфраструктуру", - зазначив Столтенберг.

У Брюсселі збираються представники понад 50 країн, щоб обговорити війну РФ в Україні та подальшу тісну координацію щодо забезпечення України засобами, необхідними для захисту своєї території.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 11 жовтня звернувся до лідерів G7 із проханням збільшити можливості протиповітряної оборони щодо захисту від російських атак з повітря. Він заявив, що коли Україна отримає такі системи, "перестане працювати ключовий елемент російського терору – ракетні удари".

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик