16.10.2022, 08:49

Температурний режим у квартирах українців під час опалювального сезону буде знижено

Иллюстративное фото / Открытый источник

Кабінет міністрів України ухвалив рішення щодо зниження температурного режиму в житлових приміщеннях під час опалювального сезону 2022/2023.

Температурний режим під час опалювального сезону в Україні буде знижено до +16 градусів. Про це під час засідання уряду ]]>повідомив ]]>прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Час Пік.

За його словами, після старту опалювального сезону Україна буде економно витрачати газ та вугілля. Такі дії призведуть до того, що мінімальний температурний режим у квартирах українців знизиться до +16 градусів, а середній становитиме +18.

Він зазначив, що на тлі спроб російських окупантів зруйнувати енергетичну інфраструктуру України, тепер від кожного українця залежить те, як наша країна пройде зиму.

"Ми були готові до того, що росія спробує знищити важливі інфраструктурні об’єкти, й проробляли різні сценарії реагування. Було закуплено необхідне резервне обладнання. Вже зараз ДСНС за потреби забезпечує мобільними електростанціями соціально важливі об’єкти в містах, де електропостачання поки відсутнє.

Водночас ми всі маємо бути готові до тимчасових перебоїв з електроенергією. Це воєнна реальність. Там, де це необхідно, для уникнення перевантаження енергетичних мереж вимикають світло за графіком. Просимо всіх із розумінням ставитися до цієї ситуації.

Не будемо прикрашати дійсність - ця зима буде важкою. Тому ще раз закликаємо всіх ретельно готуватися до зими. Бажано, аби в кожної родини був запас необхідних базових речей: теплий одяг, свічки, ліхтарики, батарейки. Це важливо підготувати на випадок, якщо внаслідок масованих ракетних обстрілів зникне світло чи тепло", - сказав Шмигаль.

Також прем’єр-міністр зазначив, що в Україні не планується підвищення тарифів на комунальні послуги.

"Тарифи не підвищуються ні на газ, ні на опалення, ані на електроенергію. Субсидії залишаються і будуть виплачуватися в повному обсязі всім родинам, які дійсно цього сьогодні потребують.

Важливо розуміти, що російські терористи будуть намагатися використовувати холод як свою зброю. У їхній хворій уяві українці, які сидять декілька годин без світла, — це і є перемога. Вони думають, що так змусять нас капітулювати. Цього не буде", - сказав Шмигаль.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик