03.11.2022, 12:31

"Щось пішло не так": В окупованому Лисичанську люди почали панікувати в очікуванні зими

Луганская, война

У порівнянні з Попасною, Сєвєродонецьком та Рубіжним окупований Лисичанськ не сильно постраждав від обстрілів. Однак і там пережити зиму зможуть не всі.

У Лисичанську обстрілами зруйновано інфраструктуру та міські комунікації. І якщо влітку "почекуни" радісно зустрічали "визволителів" й говорили "ось тепер заживемо", то з наближенням зимових холодів оптимізму в лисичан поменшало і з'явилися панічні настрої, повідомляє Час Пік.

Навіть ті, хто вірив окупантам й сподівався на відродження міста, з гіркотою визнають, що окупанти нічого не зробили для того, щоб люди змогли перезимувати в більш-менш стерпних умовах.

Світло, газ та вода з'явилися не скрізь, та й там періодично зникають. Про опалення люди вже навіть не мріють. Все, чим допомогла "влада" людям - видали плівку, щоб люди утеплили квартири та комфортно пережили холоди.

Також "влада" гордо повідомила, що у Лисичанську відкрито пункт з надання гарячого харчування всім мешканцям міста. Місцеві жителі в соцмережах повідомляють, що це звичайна забігайлівка, де людям розливають якусь баланду в обрізані пластикові пляшки.

Ні про яке збалансоване або просто нормальне харчування в окупованому Лисичанську не йдеться. Люди виживають лише на овочах із гуманітарки.

"Разом із поліетиленовою плівкою з Татарстану привезли моркву, цибулю та буряки. У кого є діти – дають яблука. Круп чи м'яса у росіян немає", – розповіли у Луганській ОВА.

Про людей згадують лише коли потрібно зняти чергове пропагандистське відео про "допомогу" лисичанам.

І якщо старі все ще "співають мантру" про "возз'єднання з братами" та "росіян-визволителів", решта населення - бачить, що окупантів не дуже турбують проблеми людей. У планах лисичан сьогодні – пережити зиму та дожити до тепла.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик