03.11.2022, 14:00

Спецперепустки, фільтрація та зникнення людей: що відбувається на окупованій Луганщині

Иллюстративное фото / Открытый источник

На окупованій території Луганської області російські окупанти посилили фільтраційні заходи. Після "перевірок" пропадає багато людей. Для того, щоб потрапити до сусідніх міст, необхідна спеціальна перепустка.

Російські окупанти на Луганщині активно готуються до наступу ЗСУ. У населені пункти стягується велика кількість військової техніки, а мирних людей використовують як живий щит, повідомляє Час Пік.

"Підрозділи росіян розміщуються на підприємствах та у навчальних закладах, а водночас освітній процес не перервано. Навпаки, юнаків та дівчат змушують відвідувати школи, де базуються військові", - розповіли у Луганській ОВА про ситуацію в окупованому Сватовому.

У захоплених населених пунктах окупанти посилили фільтраційні заходи. Після обшуків та перевірок часто пропадають люди. Дізнатися про їхню подальшу долю родичі не можуть, їм залишається тільки чекати та сподіватися. Деякі із затриманих повертаються додому через один-два місяці.

У соцмережах повідомляють, що безпідставні затримання людей часто відбуваються в окупованих Новопскові та Міловому.

Після оголошення Путіним "приєднання до РФ" окупованих територій Донецької та Луганської областей, багато "почекунів" зраділи, що тепер пропадуть усі кордони та митні пости між "ЛНР", "ДНР" та РФ. Їм здавалося, що тепер буде "одна велика Росія".

Насправді виявилося все набагато гіршим, ніж у роликах російських пропагандистів. Тепер навіть між сусідніми містами люди можуть пересуватися тільки за спеціальними перепустками, які іноді отримати просто нереально.

Читайте новини регіону:

Без води, світла та тепла, у зруйнованих будинках та горах сміття: як живе окупований Сєвєродонецьк

"Щось пішло не так": В окупованому Лисичанську люди почали панікувати в очікуванні зими

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик