03.11.2022, 09:38

Без води, світла та тепла, у зруйнованих будинках та горах сміття: як живе окупований Сєвєродонецьк

Луганская, Северодонецк, война

Російські "визволителі", роздавши гучні обіцянки мешканцям захопленого Сєвєродонецька, за 4 місяці окупації так нічого й не зробили, щоб відновити інфраструктуру зруйнованого міста.

Окупований Сєвєродонецьк так і не "відродився з попелу" і не "розцвів" із приходом "руського миру", як обіцяли російські окупанти в новинах кремлівських пропагандистів, повідомляє Час Пік.

Зруйнувавши місто масованими обстрілами й захопивши його ще влітку, окупанти так нічого не зробили з обіцяного, щоб допомогти людям, які залишилися у місті, пережити зиму. Світло, газ і вода з'явилися в кількох десятках будинків, проте вони постійно зникають. Про опалення окупаційна влада навіть і не згадує...

За словами керівника Сєвєродонецької міської військової адміністрації, Олександра Стрюка, в місті 7 сотень багатоквартирних будинків, які все ще не мають електропостачання. У переважній більшості будинків немає світла, води та газу.

Воду подають погодинно, лише у старому районі міста та не вище 1-2 поверху. Спостерігається дефіцит навіть технічної води.

Газ окупанти підвели до міста і навіть подали до кількох крайніх будинків. Але далі роботи проводити неможливо – вся інфраструктура зруйнована вщент.

Місто досі завалено сміттям. Роботи з розбору міських звалищ ведуться, але кожну прибрану купу сміття знімають на відео й подають це як "досягнення".

Навіть ті будинки, які на вигляд залишилися цілими, не переживуть зиму. Через пошкоджені дахи їх заливає водою.

"Щедрість" окупаційної влади не знає кордонів. Російські пропагандисти похвалилися, що сєвєродонецькій школі зробили "дорогий подарунок".

Тим часом жителі окупованого Сєвєродонецька буквально борються за життя у місті, що вмирає. А російські окупанти, які зруйнували місто та влаштували справжній геноцид мирного населення, тепер на камеру цинічно "жаліють" людей у "багатостраждальному Сєвєродонецьку".

Відео від ресурсу, підконтрольного окупантам!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк