Які дослідження проводить мамолог?

Ольга Станішевська | Все новости автора

 

Не у всіх медичних закладах є мамолог, тому жінкам часто складно звернутися до цього фахівця. Проте обстеження молочних залоз необхідно проводити регулярно. Саме тому варто звернутися в центр мамології https://mammologycenter.com.ua/. Існує думка, що прийом мамолога необхідний лише жінкам, які перейшли віковий поріг у 45 років. Дійсно, в цьому віці візити до лікаря для профілактичного огляду молочної залози відбуваються частіше через ризики, пов'язані з віком. Але жінки в активному періоді репродуктивних органів не повинні забувати про себе, оскільки вони також схильні до розвитку патологій молочної залози.

Чому потрібно відвідувати мамолога?

Огляд у мамолога потрібно проходити не рідше одного разу на рік, щоб запобігти небезпечним патологіям молочних залоз.

Більшість захворювань, виявлених на ранніх стадіях, добре піддаються лікуванню. Якщо про них довго не знати, вони будуть прогресувати. Розвиток ракових процесів та інфекцій може загрожувати життю пацієнтки.

Для того, щоб зберегти власне здоров'я і красу, обстеження у мамолога просто необхідне. Необхідно терміново звернутися за допомогою до мамолога в наступних випадках:

  • при самообстеженні молочних залоз відчувається ущільнення;
  • є гінекомастія;
  • є скарги на хворобливі відчуття в грудях;
  • з сосків виділяється рідина, яка не пов'язана з грудним вигодовуванням і вагітністю;
  • спостерігається деформація молочних залоз.

Якщо в сімейному анамнезі є випадки раку молочної залози, то візит до мамолога обов'язково повинен бути включений в щорічний медичний огляд.

Які захворювання лікує мамолог?

Набір захворювань, якими займається мамолог та онколог, поділяється на три основні підгрупи.

  • Пухлини
  • Гормонозалежні патології
  • Запальні та інфекційні захворювання

Вони можуть бути доброякісними або злоякісними. Диференціальна діагностика показує причини неприродного поділу клітин. З пухлин мамолог успішно лікує аденокарциноми, ліпоми, саркоми молочної залози, які зазвичай розвиваються у жінок репродуктивного віку. Мастопатія, гінекомастія, фіброзно-кістозна проліферація тканин молочної залози можуть бути виявлені при обстеженні. Мамолог займається лікуванням мастопатії. З цим видом патології зазвичай стикаються жінки під час грудного вигодовування.

Проходьте періодичний огляд в mammologycenter.com.ua, щоб уникнути можливих проблем.

 

теги: