29.05.2023, 20:22

"Подекуди є світло, вода біля річки, все дуже дорого": Як "нова влада" налагоджує життя у Лисичанську

Оксана Мовчан | Все новости автора
Лісік

У тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області комунікації наявні лише у деяких районах погодинно. Люди дивляться російське телебачення та потихеньку отримують "паспорти". Відбудовувати місто нова "влада" не поспішає. 

Про  це, у мережі повідомляють лисичани, яким вдалося вийти на зв'язок зі знайомими, передає Час пік. 

За словами очевидців, у Лисичанську світло у деяких районах дають лише по годинах. З водою пощастило лише тим, хто ближче до річки. Іншим сказали й не чекати. Люди дивляться російське телебачення та отримують нові "документи", але старі не забирають. 

"Їздили у місто. Вистачило на два дні й вискочили звідти в жаху. Люди якісь забиті, немиті. Світло є, але не у всіх районах. Деяким дають на кілька годин на день. У кого є світло, дивляться російське телебачення. Відповідно потихеньку беруть паспорти. Українські не забирають. Вода є у двох районах, поруч із Дінцем. Далі по місту немає і сказали, що не буде", - пише автор повідомлення.

Як стверджують місцеві жителі - "можна прожити з гуманітарки", але все інше коштує дуже дорого. У місті лишень розбирають щось, а ось будувати не поспішають.

"Гуманітарка є, прожити можна. Але все інше дуже дорого. Щось розбирають у районі площі, але поки більше не особливо щось робиться", - діляться у чаті.

Нагадаємо, що у місті декілька днів дуже "гучно": щось летить, щось збивають. Як зазначає користувач мережі, навіть на останніх поверхах багатоповерхівок нашестя мишей. Місцеві звертались до "Единой России", їм відповіли, що роботи тривають.  

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

"Тепер бояться не лише обстрілів, а й дощів": як Луганськ перетворюється на "маленьку Венецію"

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик