20.08.2023, 15:18

Як знайти доглядальницю для літньої людини? Покрокове керівництво

 

Як знайти доглядальницю для літньої людини, щоб забезпечити їй належний догляд? Занадто часта зміна опікунів може негативно вплинути на загальне самопочуття літньої людини або викликати тривогу та розгубленість. Найчастіше змінюють опікуна, коли він не відповідає очікуванням або не в змозі забезпечити базовий догляд за пацієнтом. Такі проблеми часто стаються, коли люди обирають індивідуальних сиділок. Набагато безпечніше користуватися послугами агенцій, таких як Dobroyou.com, які відповідають за компетентність та добропорядність своїх спеціалістів.

Як знайти доглядальницю для літньої людини? З чого почати?

Вибір правильного доглядальника тісно пов'язаний зі станом здоров'я та потребами людини похилого віку. Подумайте, якої допомоги та підтримки вона потребує Наступні питання можуть допомогти зробити правильний вибір:

  • Чи потребує літня людина допомоги в повсякденних справах, таких як купання або одягання?
  • Чи є у неї хронічне захворювання або стан, що вимагає лікування і прийому ліків?
  • Чи пересувається вона самостійно, чи певною мірою залежить від інших (пересувається в інвалідному візку, потребує годування тощо)?
  • Чи входить до обов'язків опікуна приготування їжі та здійснення покупок?

Відповідаючи на ці або подібні питання, ви отримаєте загальне уявлення про завдання, з якими доглядальнику доводиться стикатися щодня. Крім того, це хороший спосіб підвищити обізнаність про потреби людини похилого віку.

Визначте компетенції

Тепер, коли ви знаєте, з якими проблемами щодня стикається літня людина і якої допомоги вона потребує, ви можете скласти список компетенцій, якими повинен володіти доглядач. Подумайте, які якості та навички є найбільш бажаними. Якщо потрібно одягати, мити, годувати і давати ліки, краще найняти людину з відповідними курсами і підготовкою. Досвід у цих видах діяльності також вітається. Це особливо важливо, якщо в обов'язки доглядальниці входить робити ін'єкції або ставити крапельниці. Крім того, важливими є відкритість і комунікативні навички. Деяким літнім людям не потрібна допомога в повсякденних справах, але їм потрібен хтось, з ким вони можуть поговорити, погуляти або зробити покупки.

Як знайти доглядальницю для літньої людини? Де шукати?

Існують різні джерела, якими ви можете скористатися при пошуку відповідної доглядальниці. По-перше, рекомендації друзів. Розпитайте родичів, друзів і знайомих, чи не знають вони агенцію або спеціалістів, яких могли б порекомендувати для догляду за літньою людиною. По-друге, зверніться за рекомендацією до лікаря, можливо, він знає досвідченого і перевіреного доглядальника. Третій спосіб - пошукати оголошення в інтернеті.

 

теги: 

НОВОСТИ