10.09.2023, 11:53

В окупованому Маріуполі життєво важливий інсулін почали видавати лише за наявності паспорта РФ

Иллюстративное фото / Открытый источник

На окупованих територіях російські загарбники продовжують знущатися з місцевого населення. В окупованому Маріуполі хворим на цукровий діабет почали видавати інсулін лише за наявності громадянства РФ.

Такий шантаж хворих на цукровий діабет є частиною політики окупантів щодо примусової русифікації захоплених земель. Про це ]]>повідомляє]]> Центр національного спротиву (ЦНС), передає Час Пік.

Також у ЦНС зазначили, що росіяни відмовляють у медичному огляді тим, хто не погодився отримати російський паспорт.

Інформацію про те, що в окупованому Маріуполі росіяни перестали видавати інсулін хворим на діабет, які не мають паспорта РФ, ]]>підтверджує ]]>Маріупольська міська рада.

Там розповіли, що хворий на діабет мешканець міста звернувся до місцевої лікарні. Але йому відмовили у видачі життєво необхідного препарату, посилаючись на відсутність у чоловіка паспорта РФ.

"Це політика окупантів, яка направлена на русифікацію міста будь-якою ціною. Тому маріупольців змушують отримувати російські паспорти. При цьому ставлять жорсткі умови. Без паспорта неможливо отримати допомогу, життєво необхідне лікування, працевлаштуватися, вільно пересуватися. Люди мають обирати – або отримувати документ і мати хоч якісь права, або просто помирати", – прокоментував ситуацію мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко уточнив, що видачу інсуліну хворим на цукровий діабет за відсутності у них російського паспорта припинено у місті з вересня 2023 року.

"Перекиньте це відео в ООН, може тоді вони побачать ознаки геноциду росії?", - ]]>написав ]]>Андрющенко в Telegram.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам сьомий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик