20.06.2024, 10:17

День Літнього сонцестояння: як провести цей день з користю й чого слід уникати

Иллюстративное фото / Открытый источник

Літнє сонцестояння - це найдовший світловий день і найкоротша ніч на рік. У 2024 році день літнього сонцестояння припадає на 20 червня.

Традиції, пов'язані з цим днем, існували ще у наших предків. У цей період варто загадувати бажання та дотримуватися певних заборон, повідомляє Час Пік.

Літнє сонцестояння завжди відбувається приблизно в ту саму дату, залежно від зсувів календаря (20 або 21 червня). Цього року літнє сонцестояння відбудеться 20 червня о 23:50 (за київським часом). У цей момент центр Сонця проходитиме через північну точку екліптики (точка літнього сонцестояння у Північній півкулі). У Північній півкулі з цієї події починається справжнє астрономічне літо, а у Південній – астрономічна зима.

В Україні цього дня Сонце стане о 4:46 і зайде о 21:13. Таким чином, тривалість дня буде 16 год. та 27 хв., а ніч триватиме лише 7 год. 33 хв.

День літнього сонцестояння вважався у наших пращурів особливим. Цій даті приписували величезну енергетику та навіть магічну силу. Слов'яни почали святкувати цей день ще з язичницьких часів. У цей період можна загадувати бажання, які обов'язково здійсняться. Це чудовий час почати щось нове у своєму житті, про що ви так довго мріяли.

У цей день слід носити одяг яскравих кольорів. Езотерики вважають, що у цей день варто вибрати яскраві теплі кольори та відтінки – жовтий, червоний, помаранчевий, золотистий. Так можна залучити енергію Сонця. Не варто одягати брудний одяг.

Обов'язково виходьте на прогулянку, викупайтеся у відкритій водоймі. До речі, саме вода мала сакральне значення для наших предків у день літнього сонцестояння у давнину. Вранці дівчатка збирали росу з трави, щоб вмитися нею. Вважалося, що так можна зберегти красу та молодість.

Це день позитивної енергетики, тому кричати та підвищувати голос не варто, не можна сваритися. У цей день було прийнято відмовлятися від їжі тваринного походження та алкоголю.

Наші пращури вірили, що в цей день можна спілкуватися з астральними істотами, оскільки зв'язок з астральним світом відбувається набагато простіше. Можна гадати на картах Таро та на Рунах. Любовні заклинання у День літнього сонцестояння діють значно краще.

А ще в день літнього сонцестояння звертали увагу на природні явища, що вказують на погодні умови у майбутньому.

  • Якщо 21 червня гримить грім – погода зіпсується надовго.
  • Сонце весь день ховається у хмарах – до холодного літа.
  • Велика кількість роси вранці – чекайте на великий врожай.
  • Хмари, дощі та грози – врожай не вдасться.
  • На небі багато зірок 21 червня – восени варто чекати великого врожаю грибів.

Довідка: Екліптика - велике коло небесної сфери, за яким відбувається видимий із Землі річний рух Сонця щодо зірок.

Читайте також: Який матрац вибрати для дитини?

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: