23.06.2024, 13:03

Росія веде активну підготовку до літнього наступу на Донбасі - ISW

Россия ведет активную подготовку к летнему наступлению на Донбассе - ISW

Росія проведе літній наступ, який, швидше за все, зосередиться на сході України після проведення наступальних операцій на півночі, покликаних виснажити ресурси України. Нещодавня активізація російських військ на Донеччині може вказувати на підготовку до такого літнього наступу.

Російські війська нарощують темпи своїх атак на Донеччині, при цьому їх інтенсивність зменшується на півночі Харківської області. Це може свідчити про підготовку до літнього наступу або його початок. Про це ]]>йдеться ]]>в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє Час Пік.

На думку аналітиків ISW, "наступ на Харків" було спробою армії РФ скувати та відволікти українські сили, щоб дозволити своїм військам зміцнитися в інших місцях фронту.

"ISW вже давно підрахував, що російське командування мали намір провести наступальну операцію в Харківській області, щоб закріпити українську живу силу та дефіцитну техніку вздовж північного кордону, щоб дати російським військам можливість знову активізувати наступальні операції на інших, важливіших ділянках театру військових дій, особливо на Донеччині.

Українські джерела підтвердили, що деякі українські сили перекинули підрозділи на Харківський напрямок з Донецької області, тому російські сили можуть використати цю передбачувану слабкість українських ліній для посилення атак, особливо на напрямку Торецьк-Горлівка", - йдеться у звіті ISW.

Зазначається, що в ніч проти 18 червня російські війська збільшили інтенсивність атак у напрямку Торецьк – Горлівка (на південний захід від Часового Яру та на північний схід від Авдіївки). Вони підтримували відносно високий темп атак у цьому районі з 19 по 22 червня, "добившись кількох тактичних успіхів".

На думку аналітиків ISW, незабаром окупанти можуть посилити атаки в цьому районі, якщо їхнє командування визначить найближчі тижні як "вигідний час для просування", "перш ніж українські сили перерозподіляють резерви назад у Донецьку область". Експерти ISW дійшли висновку, що літній контрнаступ армії РФ, ймовірно, буде зосереджений на сході України після "наступу" на півночі.

Читайте також:

Вигідно вам – вигідно нам: розумна логістика SSK заощадить ваші гроші й час

Кращі чохли для iPhone 15: захист та стиль

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик