23.06.2024, 13:46

З 1 липня українці зможуть скористатися "книжковими сертифікатами"

С 1 июля украинцы смогут воспользоваться "книжными сертификатами"

З 1 липня усі громадяни України, яким виповнилося 18 років, зможуть отримати у "Дії" сертифікат, який можна буде використати для придбання книг – друкованих, електронних, аудіокниг та видань для людей з порушеннями зору.

З 1 липня в Україні набуде чинності нова державна ініціатива - "книжкові сертифікати" у додатку "Дія". Загальний бюджет програми – 376 млн грн. Це кошти, які завдяки українцям можуть піти на підтримку книговидання та книгорозповсюдження, а також українських талановитих авторів. Про це голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев ]]>повідомив ]]>у Telegram, передає Час Пік.

"Як на мене – дуже важлива ініціатива, спрямована на розбудову суспільства знань та культури, підтримку україномовного контенту.

І гарна відповідь ворогу, який вперто хоче нашої "денацифікації", - написав Гетьманців.

Як уточнила директорка Українського інституту книги (ДВК) Олександра Коваль, за кошти державної допомоги на покупку книг можна буде придбати лише україномовні видання українських видавництв у всіх форматах.

Сума державної допомоги становитиме 908 грн, а витратити ці гроші на книги можна буде за допомогою програми "Дія". Скористатися сертифікатом можна протягом року.

Нагадаємо, 17 червня президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт ]]>№11251]]> "Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення діяльності Українського інституту книги з підтримки розповсюджувачів видавничої продукції та надання державної допомоги на придбання книг". Закон передбачає надання громадянам України, які досягли 18-річного віку, державної допомоги на придбання книг, реалізація якої має розпочатися з 1 липня 2024 року.

Читайте також:

Кішка з чутливим травним трактом — як має виглядати її дієта?

Спрей Victoria's Secret

Чому варто обирати шкіряні жіночі сумки?

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: