Італійська кухня у вас вдома: паста, піца та більше
Вона смачна, вишукана й неповторна, проте зовсім нескладна в приготуванні. Серед візитівок — піца, різноманітні пасти, салат капрезе та інші. Найкращі рецепти італійських страв шукайте на сайті https://lvivskirecipes.com.ua/recipes/italijska/, надихайтесь сонячною Італією і готуйте справжні шедеври!
Основні особливості кухні:
- Прості інгредієнти. Для приготування страв італійці використовують обмежену кількість інгредієнтів, проте всі вони мають бути найкращої якості. Справжнього італійського колориту стравам надають свіжі овочі, духмяні трави та оливкова олія.
- Ретельно вимішане тісто. Незалежно від того, для якої страви ви готуєте тісто, його треба ретельно вимішати, щоб отримати гладеньку еластичну структуру.
- Тісто має відпочивати. Замісивши тісто для піци чи пасти, треба дати йому відпочити. Це сприяє розвитку клейковини та покращує текстуру борошняних виробів.
- Використання свіжих трав. Розмарин, орегано, базилік та інші свіжі трави надають стравам справжнього італійського колориту.
Капрезе
Простий і вишуканий салат капрезе популярний у всьому світі. Найголовніший секрет приготування: всі продукти мають бути ідеально свіжими.
Вам знадобиться:
- Моцарела — 130 г;
- Помідори — 3 штуки;
- Свіжий базилік;
- Оливкова олія;
- Чорний мелений перчик і сіль.
Приготування:
- Моцарелу та свіжі томати поріжте широкими скибочками.
- На тарілку викладайте по черзі помідори, скибочки сиру та листочки базиліку. Побризкайте оливковою олією, посоліть і поперчіть.
Паста
Спагеті з вишуканим соусом — смачна та ситна страва, яка стане чудовим вибором для обіду або вечері.
Для приготування візьміть:
- Спагеті — 300 г;
- Бекон — 50 г;
- Масло вершкове — 20 г;
- Пармезан — 50 г
- Яєчні жовтки — 4 штуки;
- Фіолетова цибуля — 1 штука;
- Часник — 2 зубчики;
- Вершки — 150 мл;
- Сіль, мелений перчик.
Приготування:
- Відваріть спагеті аль денте. На вершковому маслі обсмажте цибулю, часничок і бекон.
- Яєчні жовтки збийте з вершками й тертим сиром, додайте мелений перчик і сіль.
- На пательню з обсмаженим беконом і цибулею викладіть готові спагеті, залийте соусом і перемішайте. Присипте тертим пармезаном і подавайте до столу.
Піца Маргарита
Для приготування класичної неаполітанської піци, яку також називають Маргаритою, достатньо всього кількох інгредієнтів — моцарели, помідорів, свіжого базиліку та оливкової олії. Тісто для піци повинне мати м’яку середину та ніжні хрусткі краї.
Для приготування вам знадобиться:
- Борошно пшеничне — 300 г;
- Вода — 200 мл;
- Дріжджі сухі «Львівські» — 1 чайна ложка;
- Сіль — 1 чайна ложка;
- Томатний соус — 200 г;
- Моцарела — 200 г;
- Оливкова олія;
- Базилік свіжий.
Приготування:
- Замісіть тісто з борошна, сухих дріжджів, солі та теплої води. Залиште на одну годину.
- Розкачайте тісто в круглий пласт і викладіть на деко для запікання. Змастіть томатом, викладіть моцарелу та листочки базиліку.
- Випікайте за температури 220 градусів протягом 10-15 хвилин. Готову піцу побризкайте оливковою олією.
Італійські страви приваблюють неперевершеними смаками та простотою приготування. Скористайтеся нашими рецептами, щоб створити для рідних і друзів атмосферу справжньої Італії!