01.10.2024, 11:54

Італійська кухня у вас вдома: паста, піца та більше

Ольга Даниленко | Все новости автора
італійська кухня

Вона смачна, вишукана й неповторна, проте зовсім нескладна в приготуванні. Серед візитівок — піца, різноманітні пасти, салат капрезе та інші. Найкращі рецепти італійських страв шукайте на сайті https://lvivskirecipes.com.ua/recipes/italijska/, надихайтесь сонячною Італією і готуйте справжні шедеври!

піца

Основні особливості кухні:

  1. Прості інгредієнти. Для приготування страв італійці використовують обмежену кількість інгредієнтів, проте всі вони мають бути найкращої якості. Справжнього італійського колориту стравам надають свіжі овочі, духмяні трави та оливкова олія.
  2. Ретельно вимішане тісто. Незалежно від того, для якої страви ви готуєте тісто, його треба ретельно вимішати, щоб отримати гладеньку еластичну структуру.
  3. Тісто має відпочивати. Замісивши тісто для піци чи пасти, треба дати йому відпочити. Це сприяє розвитку клейковини та покращує текстуру борошняних виробів.
  4. Використання свіжих трав. Розмарин, орегано, базилік та інші свіжі трави надають стравам справжнього італійського колориту.

Капрезе

Простий і вишуканий салат капрезе популярний у всьому світі. Найголовніший секрет приготування: всі продукти мають бути ідеально свіжими.

Вам знадобиться:

  • Моцарела — 130 г;
  • Помідори — 3 штуки;
  • Свіжий базилік;
  • Оливкова олія;
  • Чорний мелений перчик і сіль.

Приготування:

  1. Моцарелу та свіжі томати поріжте широкими скибочками.
  2. На тарілку викладайте по черзі помідори, скибочки сиру та листочки базиліку. Побризкайте оливковою олією, посоліть і поперчіть. 

Паста

Спагеті з вишуканим соусом — смачна та ситна страва, яка стане чудовим вибором для обіду або вечері. 

Для приготування візьміть:

  • Спагеті — 300 г;
  • Бекон — 50 г;
  • Масло вершкове — 20 г;
  • Пармезан — 50 г
  • Яєчні жовтки — 4 штуки;
  • Фіолетова цибуля — 1 штука;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Вершки — 150 мл;
  • Сіль, мелений перчик.

паста Приготування:

  1. Відваріть спагеті аль денте. На вершковому маслі обсмажте цибулю, часничок і бекон. 
  2. Яєчні жовтки збийте з вершками й тертим сиром, додайте мелений перчик і сіль.
  3. На пательню з обсмаженим беконом і цибулею викладіть готові спагеті, залийте соусом і перемішайте. Присипте тертим пармезаном і подавайте до столу.

Піца Маргарита

Для приготування класичної неаполітанської піци, яку також називають Маргаритою, достатньо всього кількох інгредієнтів — моцарели, помідорів, свіжого базиліку та оливкової олії. Тісто для піци повинне мати м’яку середину та ніжні хрусткі краї.

Для приготування вам знадобиться:

  • Борошно пшеничне — 300 г;
  • Вода — 200 мл;
  • Дріжджі сухі «Львівські» — 1 чайна ложка;
  • Сіль — 1 чайна ложка;
  • Томатний соус — 200 г;
  • Моцарела — 200 г;
  • Оливкова олія;
  • Базилік свіжий.

Приготування:

  1. Замісіть тісто з борошна, сухих дріжджів, солі та теплої води. Залиште на одну годину.
  2. Розкачайте тісто в круглий пласт і викладіть на деко для запікання. Змастіть томатом, викладіть моцарелу та листочки базиліку. 
  3. Випікайте за температури 220 градусів протягом 10-15 хвилин. Готову піцу побризкайте оливковою олією.

Італійські страви приваблюють неперевершеними смаками та простотою приготування. Скористайтеся нашими рецептами, щоб створити для рідних і друзів атмосферу справжньої Італії!

теги: