29.01.2023, 16:20

Євроруберойд: особливості та властивості цього матеріалу

Олег Білоусов | Все новости автора
євроруберойд

Руберойд – популярний варіант не тільки для покрівлі, але і для її утеплення. Цей матеріал сьогодні доступний у багатьох варіантах на вибір – виробники постійно вдосконалюють свою продукцію, внаслідок чого з'явився так званий євроруберойд, армований склосіткою та поліефірними нитками.

Руберойд, який був відомий 30 років тому, зовсім відрізняється від руберойду сьогодення. Нині сучасні, якісні бітумно-полімерні матеріали є передовою продукцією преміум-класу, що демонструє максимальні параметри гідроізоляції та захисту покрівлі, при цьому гарантуючи довговічність до декількох десятків років. Варто зазначити, що євроруберойд ціна приємно здивує кожного, адже як покрівельний матеріал на етапі проєктування будинку він може принести істотну економію як на конструкції, так і на самому покрівельному покритті.

Те саме стосується й вартості будівельних робіт – руберойд легко ріжеться, з'єднується та обробляється, має гнучкість, тому й у разі складної форми даху вартість самих покрівельних робіт буде набагато нижчою, ніж при використанні інших видів покриттів. Також необхідно знати, що сучасний євроруберойд дуже естетичний і красиво виглядатиме на даху.

Конструкція руберойду

Руберойд відноситься до економічних, міцних та простих у монтажі матеріалів. Його можна використовувати як основу, наприклад, під бітумною або металевою черепицею, а також фінішне покриття (особливо для плоских дахів).

З точки зору складу руберойду розрізняють, перш за все, матрицю, тип посипання та тип асфальту. Матриця – це елемент, що надає механічної міцності. Він може набувати форми:

  • скляна вуаль
  • склотканина,
  • картон,
  • поліефірні неткані матеріали.

Посипка відповідає за додатковий захист. Вона захищає не лише від механічних ушкоджень, а й від сонячних променів. До того ж вона також виконує декоративну функцію.

Найважливіші особливості та властивості євроруберойду

  • стійкий до низьких та високих температур,
  • водонепроникний і паронепроникний,
  • стійкий до погодних умов,
  • має ізоляційні властивості за рахунок товщини повсті,
  • має тривалий термін служби,
  • низька ціна порівняно з іншими видами покриттів.

Ці властивості особливо важливі при виборі руберойду для утеплення дахів або терас. Для утеплення фундаментів зазвичай використовують оксидований чи модифікований руберойд на основі скляної вуалі.

Коли найкраще обирати євроруберойд?

Хоча він найчастіше використовується на пласких дахах, сьогоднішні можливості дозволяють його легко монтувати й на похилих. Більш того, його можна використовувати як ремонтний захід, який з успіхом замінить повну реконструкцію даху. Але тут багато залежатиме від типу матеріалу та технічних умов, тому вибір покрівельного покриття слід узгоджувати з компанією, що пропонує покрівельні послуги. Професійна команда неодмінно має запропонувати варіант, який найкраще підійде у тому чи іншому випадку з урахуванням потреб користувачів.