01.11.2016, 07:19

Пластикові вікна: які краще?

Анастасия Ягужинская | Все новости автора

Багато покупців задаються питанням: «Які вікна вибрати?» На жаль, однозначно відповісти на нього не можна. Потрібно орієнтуватися на конкретні характеристики того об'єкта, де здійснюється скло, адже для одного будинку підходить один тип вікон, а для іншого - зовсім інший. При цьому також потрібно врахувати і місцевість, де знаходиться будівля, клімат, зашумленность і так далі. Наведемо кілька прикладів того, які вікна краще підходять для різних варіантів.

Для першого поверху

У цьому випадку потрібно обов'язково враховувати загрозу злому. Для приміщень, розташованих на першому поверсі, варто вибрати пластикові вікна VEKA зі стаціонарним імпостом (тобто міцно закріпленої планкою, яка ділить вікно на частини). Подібну конструкцію відрізняє велика жорсткість, і отже, її важче пошкодити. Також є сенс замовити спеціальну противовзломную фурнітуру. Вона являє собою спеціальні висуваються штирі, які не дають відкрити віконну раму зовні.<

Для підвалу

Тут також актуальна тема злому і проникнення в будинок різних тварин: бродячих кішок або навіть мишей і щурів. Розумними варіантами в цьому випадку будуть найпростіше глухе вікно або одностворочная відкидається конструкція (якщо ви віддаєте перевагу час від часу провітрювати підвальне приміщення).

Для мансарди

Вікна VEKAЯкщо ви збираєтеся встановлювати вікна на даху, то знадобляться спеціальні мансардні моделі. Вони відрізняються від тих, що використовуються в основній частині будівлі. Форма таких вікон вкрай різноманітна: арочні, круглі, овальні, трикутні асиметричні і т. д. Тому, перш ніж замовляти обов'язково повинні бути зняті точні мірки.

Для багатого на перешкоди району

Якщо ви проживаєте поруч із жвавим шосе або в центрі міста, вибирайте вікна ПВХ з шумопоглинаючим склопакетом. Така конструкція розрахована на гасіння звукових хвиль до 34 дБ (проти звичайних 25-27 дБ). Шумопоглинання може досягатися різними способами за рахунок збільшення товщини склопакета, застосування спеціальних стекол різної товщини, звукоізолюючої дистанційної рамки і заповнення камер і т. д. У будь-якому випадку з такими вікнами в вашому домі буде тихо і затишно.

Для холодного регіону

Кліматична зона - важливий фактор, що грає першорядну роль при підборі віконних систем. Наприклад, в Київі сильні морози тривають недовго, і тут цілком придатними виявляться двокамерні склопакети.

Перераховані вище критерії - це далеко не все, на що варто звертати увагу. Вирішуючи, які вікна вибрати, зверніть увагу на такі фактори:

Вікна VEKAМарка профілю. Більшість українців сьогодні не замислюються про те, як вибрати вікна з профілю, і віддають перевагу ПВХ - максимально надійного армованого пластику. Однак варто враховувати, що різні фірми випускають різний за якістю матеріал. Який профіль для пластикових вікон краще, і як правильно вибрати вікно вам порадять фахівці компанії VEKA Ukraine.

Склопакет. Він повинен бути максимально широким, герметичним, що перешкоджає витоку тепла з приміщення і утворення конденсату. Скло також має бути прозорим, добре пропускати світло і не спотворювати вигляд за вікном.

Фурнітура. Чомусь, замислюючись над тим, які вікна краще, багато хто не звертають уваги на цей важливий компонент. Однак саме від фурнітури залежить, наскільки легко буде відкривати і закривати стулки, як щільно вони будуть прилягати до рами та й взагалі наскільки довго прослужить сама конструкція. Ці деталі повинні бути виготовлені за європейськими стандартами.

теги: