19.04.2019, 19:51

Переваги теплових насосів. Саме енергоефективне обладнання для опалення на сьогоднішній день

Ольга Станішевська | Все новости автора

Принцип дії теплових насосів схожий на звичайний холодильник. Тільки навпаки на відміну від холодильника в тепловому насосі тепло, отримане від зовнішнього джерела (з повітря або з грунту) передається в опалювальний контур і далі в систему опалення будинку (теплі підлоги, гаряче водопостачання, радіатори і т.п.). Головною перевагою такого теплогенератора є його величезна ефективність.

1. Економічність. При відсутності газової магістралі, витрати на опалення будуть мінімальні. Наскільки висока буде економічна ефективність теплонасоса, залежить від багатьох чинників: джерела теплової енергії, цін на електроенергію в вашому регіоні, собівартості теплової енергії від різних видів палива, але слід пам'ятати, що, в будь-якому випадку, на 1 кВт витраченої електроенергії, теплонасос виробляє до 4 і більше кВт теплової енергії. <

2. Тепловий насос можна використовувати в будь-якій місцевості і при будь-якому кліматі. Навіть якщо, з якоїсь причини, немає електропостачання, можна використовувати дизельний або бензиновий генератор потужністю всього 2-5 кВт, і, використовуючи тепловий насос, налагодити повноцінне опалення і постачання гарячої води будинки площею до 300 кв.м.

3. Екологічна чистота. Теплові насоси не викидають в атмосферу шкідливих речовин, так як вони працюють без спалювання палива. Так само при роботі теплових насосів не використовуються заборонені холодоагенти.

4. Безпека використання. При роботі теплових насосів не використовуються горючі та вибухонебезпечні речовини, такі як газ або солярка, тому виключені пожежі, вибухи і витоку шкідливих речовин.

5. Довговічність і надійність. Досягнувши високого рівня конструктивної міцності, теплові насоси можуть працювати протягом 20-25 років без капітального ремонту.

6. Займає місце не більше холодильника. Теплові насоси вимагають значно менше місця ніж інші види опалення

Детальніше про теплові насоси

Опалення будинку за допомогою теплового насоса виявиться дуже вигідним і поступатися буде хіба що тільки опалення природним газом. Хоча і тут є свої нюанси. Для того, щоб встановити газовий котел, потрібно багато додаткового обладнання і комунікацій. Щоб налагодити тепловий насос, в додатковому обладнанні необхідності немає. Потрібно лише невелике приміщення. Через 3-5 років тепловий насос окупиться. У той час як ціни на нафту і газ постійно зростають, а запасів цих копалин, за прогнозами вчених залишилося лише на 40-60 років, опалення за допомогою теплового насоса може виступити хорошою альтернативою газовому.

Якщо ж порівняти з електричним опаленням, то за 10 років використання теплового насоса економія складе близько 25 тис. доларів, а за 15 років - уже 50 тис. Доларів.

Вартість же експлуатації теплового насоса ніколи не буде залежати від зростання цін на енергоносії, тому що тепловий насос не використовує взагалі ніякого палива.

Детальніше про принцип роботи теплового насоса

З огляду на всі переваги теплових насосів, їх екологічну чистоту можна бути впевненими, що за ними стоїть майбутнє не тільки нашої країни, а й світу в цілому

Порівняння всіляких варіантів для опалення будинку

Ви маєте власний будинок? Проживання в нашому кліматі вимагає опалення житла протягом 8 місяців: з вересня по квітень. Тим часом способів, щоб це зробити не так вже й багато.

1. Найкращий спосіб - опалення газом. Устаткування недороге і дуже надійне. Ціни на газ теж не високі. Якщо поруч з будинком проходить газова магістраль, ви можете звернутися в газову службу і підвести газ до будинку, сплативши необхідні роботи.

2. Складнощі з опаленням починаються, якщо газової магістралі немає. Звичайно, можна використовувати ємність зі зрідженим газом, але цей спосіб має багато недоліків.

- це дуже дорого

- ємність необхідно буде поставити на облік, і фахівці періодично повинні будуть проводити його обстеження

- це не безпечно

3. Ще один спосіб доставити тепло в свій будинок, це установка дизельного котла. Але тут теж є свої недоліки.

- На опалювальний сезон потрібно від 3 до 4 тонн дизельного палива. Ціна на нього досить висока

- Хоча дизельне паливо і дороге, але якість його погане, тому підготуйтеся до того, що вам часто доведеться міняти форсунку на пальнику.

- Вам доведеться встановлювати закапати в землю ємність для зберігання палива, і передбачати можливість під'їзду до неї заправника.

4. Можна використовувати електричний котел. На перший погляд цей варіант є найдешевшим. Він не вимагає великих початкових вкладень, але в підсумку виявляється дуже дорогим, так як 10-14 кВт електрики коштують досить дорого. Крім цього енергопостачальні організації не люблять, коли електрику використовується на опалення.

5. Як варіант опалення може виступити твердопаливний котел. Саме паливо досить дешеве, але складнощі викликає автоматизація процесу. Вона або в принципі виявляється неможлива, або дуже дорога. І, знову ж таки, потрібно місце, де може зберігатися паливо, потрібно чистити котел від золи, утилізувати її

Таким чином ми бачимо, що якщо немає можливості провести газову магістраль - виникають серйозні проблеми з опаленням власного житла. Вирішити їх допоможе тепловий насос

Опалювальна установка на базі геотермального теплового насоса окупиться вже через 3 роки використання. Надалі, використання такого способу опалення буде в 4 рази дешевше, ніж опалення дизельним паливі, і в 3 рази дешевше, ніж використання скрапленого газу або електрокотла.

Якщо ви хотіли б стати щасливим власником теплового насоса, звертайтеся у компанію Теплософт: фахівці з теплових насосів дадуть відповідь на будь-які ваші питання, допоможуть зробити вибір і зробити монтаж теплового насоса у Львові і всій Україні.

Впевнені, ви будете задоволені!