09.08.2020, 17:50

У деяких українців заберуть субсидії та пенсії: хто може опинитися в групі ризику

Марина Началова | Всі новини автора
субсидии

Будь-які соцвиплати, які були нараховані неправомірно, держава може вимагати повернути. Це передбачає закон про верифікацію соцвиплат.

Головна мета перевірок - щоб допомогу отримували ті, хто її дійсно потребує, заявила в інтерв'ю виданню "Вголос" міністр соцполітики Марина Лазебна, передає Час Пік.

Вона повідомила, що в 2019 році вже проводилася окрема перевірка правомірності надання одного виду соцдопомоги - виплат малозабезпеченим сім'ям. Виявилося, що українці неправомірно отримали таких виплат на більш ніж 33 мільйони гривень. Половину з цієї суми повернуто в бюджет.

За словами Лазебної, приводом для позбавлення виплат найчастіше ставали: неповне декларування нерухомості, покупка автомобілів, приховування зайнятості і доходів і т.п.

Зараз перевірка одержувачів соцвиплат і субсидій відбувається по ризик-орієнтованому підходу. Тобто перевіряти будуть тих громадян, які мають високий рівень ризику порушень.

Нагадаємо, що відібрати житлову субсидію можуть в разі покупки на 50 тис. грн і більше; при наявності автомобіля віком до 5 років; у громадян, які отримали спадщину або іншим чином заволоділи нерухомістю, земельною ділянкою, транспортним засобом; у орендодавців, які не декларують дохід; у боржників за ЖКП; у власників великих приміщень; у непрацюючих, які не перебувають на обліку в центрі зайнятості.

Нагадаємо, з 1 вересня в Україні можуть підвищити мінімальну зарплату.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новин: