03.10.2020, 13:41

Опалювальний сезон наближається: у кого вигідніше купити газ на зиму

отопительный сезон, цена на газ

Попереду українців чекає тривалий опалювальний сезон. Україна накопичила в підземних сховищах рекордні обсяги газу. Однак ціна на газ взимку може коливатися - слідом за попитом. Стало відомо, у кого вигідніше купити газ на зиму.

Застрахуватися від можливих коливань ціни на газ тепер може кожен бажаючий. Про це повідомляється на сайті "ГазПравда", передає Час Пік.

Газопостачальні компанії пропонують клієнтам різні тарифи та акції, у т.ч. на опалювальний сезон або цілий рік вперед.

З жовтня умови тарифів на опалювальний сезон дещо змінилися. "ГазПравда" підготувала свіжий огляд "зимових пропозицій".

Тариф "Сезонний", від компанії "ВЕК Палівенерго". Ціна - 4,5 грн за кубометр з 1 жовтня по 30 квітня. Прогнозний обсяг газу вибирає сам споживач, але сплатити за нього доведеться відразу – авансом. А за понаднормові обсяги треба буде платити вже за ринковою ціною.

Тариф "Річний", від газопостачальної компанії "Нафтогаз України". Ціна - 5,24 грн за кубометр залишилася незмінною з кінця вересня. При цьому замість передоплати компанія пропонує помісячну оплату рівними частинами протягом усього року.

Тобто, якщо споживач підключиться до цього тарифу до 31 жовтня, то платитиме фіксовану ціну 5,24 грн за кубометр незалежно від сезону та навіть у разі перевищення споживання над замовленими обсягами. Тоді як інші постачальники понаднормові обсяги зобов'язує оплачувати окремо - за ринковими цінами.

Тариф "Прогнозований" від газопостачальника "Асканія Енерджі". Ціна - 5,5 грн за кубометр з жовтня по квітень за умови підключення до 25 жовтня. 

Тариф "Економний" - альтернативний тариф від компанії"Асканія Енерджі". Ціна - 5,25 грн за кубометр за умови підключення до 25 жовтня. Але потрібна 100% передоплати. А понаднормові обсяги в обох тарифах треба буде оплачувати за ринковими цінами.

Тариф "Теплий дім" від компанії ETG.UA. Ціна 5,9 грн за кубометр при підключенні до 25 жовтня. За весь прогнозний обсяг за 6 місяців опалювального сезону (з 25 жовтня по 1 травня) доведеться внести 100% передоплати. А в разі використання надпрогнозного обсягу газу треба платити за ринковими цінами.

Тариф "Твоя енергонезалежність" запропонували ряд регіональних газзбутів, афілійованих з облгазами, які постачають газ більшості українців. Ціна - 5,5 грн за кубометр. Але після 30 вересня підключитися до нього вже не можна. Тариф передбачав передоплату 100% вартості прогнозного обсягу газу за 6 місяців. При цьому понаднормові обсяги треба буде оплачувати за ринковими цінами.

Газопостачальна компанія TAS Energy пропонує газ на 6 місяців (з 1 жовтня по 30 квітня). Ціна - 5,97 грн за кубометр за умови підключення до 15 жовтня. Оплата - по факту споживання.

отопительный сезон, цена на газ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк