08.10.2020, 07:26

В Україні планують підвищити тариф на передачу електроенергії: коли і на скільки

В Украине планируют повысить тариф на передачу электроэнергии

НКРЕКП схвалила збільшення тарифу "Укренерго" на передачу електроенергії на третину з 1 грудня. Проект документа буде оприлюднений для обговорення, після чого буде прийнято остаточне рішення.

7 жовтня відбулося засідання Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг у формі відкритого слухання, повідомляє Час Пік.

НКРЕКП затвердила проект постанови, згідно з яким з 1 грудня 2020 року тариф на передачу електроенергії оператора Об'єднаної енергосистеми України держкомпанії "Укренерго" зросте на 30% - з 240,23 грн за МВт-год до 312,76 грн за МВт-год.

Проект постанови НКРЕКП буде представлений для громадського обговорення і після цього винесений на засідання комісії для прийняття остаточного рішення.

Відповідне рішення опубліковане на ]]>сайті]]> НКРЕКП.

"Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкт постанови НКРЕКП "Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 10 грудня 2019 року №2668" (щодо перегляду тарифу на послуги з передачі електричної енергії ПРАТ "НЕК "УКРЕНЕРГО" з 01.12.2020)", - йдеться у рішенні регулятора.

Нагадаємо, енергетична компанія "Укренерго" планувала підняти вдвічі тариф на передачу електроенергії з 1 серпня 2020 року. На прохання учасників ринку НКРЕКП вирішила відмовитися від різкого підвищення тарифу.

Як зазначає регулятор, підвищення тарифу торкнеться тільки великої промисловості. 

Однак, за словами економістів, підвищення обов'язково вплине на малий та середній бізнес. А отже, торкнеться й звичайного споживача, оскільки будь-яке підвищення транспортувальних послуг, логістики, комунальних послуг та ін., завжди відбивається на вартості кінцевого продукту. 

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк