09.02.2022, 09:51

В Україні видають спеціальну субсидію на електрообігрів житла: хто і скільки може отримати

электрообогрев жилья

В Україні споживачі можуть отримати субсидію на електрообігрів будинку або квартири. Держава готова надати фінансову допомогу на оплату рахунків за електроенергію. Однак, пільга стосується певної категорії українців.

Жителі населених пунктів Донбасу, розташованих на лінії зіткнення можуть отримати спеціальну субсидію. Пільга стосується житла, для опалення якого використовують електричні обігрівачі. Про це в ефірі шоу "Наосліп" на телеканалі "Дім" розповіла міністр соціальної політики України Марина Лазебна, передає Час Пік.

Українці, які живуть на лінії розмежування в Донецькій та Луганській областях, можуть отримати спеціальну субсидію на електрообігрів. Її розмір становить 1500-1700 гривень.

"Там люди не мають ні газового опалення, ні електроопалення, тому що там все було зруйновано. Ми зробили виняток. Для тих усіх населених пунктів, які знаходяться на лінії розмежування, ми дали право на субсидію за тарифами, як для електроопалення. У кого немає електроопалення, вони обігріваються електрообігрівачами", - сказала Лазебна.

За її словами, цим механізмом активно користуються жителі Донецької області, у Луганській - менше.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк