25.06.2022, 13:01

Уряд запускає програму безповоротних грантів до 8 млн грн, - Шмигаль

Віктор Білий | Всі новини автора

Держава надасть до 8 млн грн безповоротної допомоги тим, хто вже має бізнес у сфері перероблювання чи хоче запустити нові проєкти. Уряд запускає масштабну програму "еРобота", спрямовану на створення нових робочих місць, збільшення доходів українців та розвиток економіки.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 24 червня, повідомляє Час Пік.

Безповоротні гранти надаватимуться на створення та розвиток переробних підприємств. За словами прем'єр-міністра, це можуть бути підприємства у сфері деревообробки, меблевого виробництва, металообробки, агропереробки, виробництва будматеріалів.

"Грант можна буде витратити на придбання обладнання. Головні вимоги до одержувачів: створення не менше 25 нових робочих місць та сплата податків. Люди, які бажають отримати грант, повинні подати робочу ідею, чіткий бізнес-план та залучити власні кошти на свою справу", - наголосив глава уряду.

Як повідомив Денис Шмигаль, для перших заявників власний внесок за цією програмою має становити 30%. Також держава надає додаткові можливості отримати доступні кредити за програмою 5-7-9 у розмірі до 16 млн грн.

Загалом Уряд цього тижня представив шість грантових програм. Це основа великого проєкту «єРобота», який дозволить кожному, хто має бажання, навички та план – запустити власну справу, розширити свій малий або середній бізнес, а також розпочати нову кар’єру. Поступово в "Дії" з’явиться можливість і деталі, як податися на кожен із цих грантових проєктів.

Читайте також: На Донбасі ЗСУ звільнили від росіян 5 населених пунктів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: