22.03.2023, 07:20

Рада ухвалила зміни до Держбюджету: на оборону додатково виділять понад 500 млрд грн

Рада приняла изменения в Госбюджет

Верховна Рада України підтримала проєкт Закону про внесення змін до Державного бюджету (щодо забезпечення видатками сектору безпеки та оборони).

Верховна Рада України 21 березня ухвалила за основу та в цілому проєкт Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2023 рік" щодо забезпечення видатками сектору безпеки та оборони (законопроєкт ]]>№9105]]>). "За" проголосувало 325 депутатів, повідомляє Час Пік.

Закон передбачає збільшення видатків державного бюджету, з яких 96,5% спрямовуються на сектор національної безпеки та оборони.

"Видатки збільшуються на 486,9 млрд. грн. до 3075,9 млрд грн.

96% приросту видатків йде на сектор безпеки і оборони, решта – на поповнення Резервного фонду", - ]]>повідомив ]]>голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетьманцев у Telegram.

Згідно з додатками до законопроєкту, додаткові кошти отримають:

  • Міністерство оборони – в сумі 372,5 млрд грн, передусім на забезпечення діяльності ЗСУ, підготовку кадрів і військ тощо;
  • Міністерство внутрішніх справ – у сумі 98,4 млрд грн, які розподіляються між Державною прикордонною службою, Нацгвардією, ДСНС та Нацполіцією;
  • Держспецзв’язку – в сумі 31,6 млрд грн, передусім на “забезпечення спеціальною технікою та обладнанням”;
  • Служба безпеки у сумі 9,3 млрд грн;
  • Головне управління розвідки МО у сумі у сумі 4,6 млрд грн;
  • Управління державної охорони, яке отримає 961,9 млн грн на охорону органів державної влади та посадовців;
  • Служба зовнішньої розвідки сумі 807 млн грн;
  • Національне антикорупційне бюро у сумі 50,6 млн грн.

"Закон передбачає збільшення видатків державного бюджету на 537,2 млрд грн, з яких 96,5% спрямовуються на сектор національної безпеки і оборони...

Бюджетний комітет додав до проекту закону норму про те, що кошти Резервного фонду мають бути використані, зокрема, на виплату одноразової грошової допомоги сім’ям загиблих військовослужбовців (не менше 3 млрд грн у 2023 році) та на будівництво фортифікаційних споруд (не менше 2 млрд грн)", - ]]>написала ]]>голова комітету з питань бюджету Роксолана Підласа у Facebook.

Закон набуде чинності після підпису Президента.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк