31.08.2024, 22:20

США виділять 800 мільйонів доларів для відновлення енергетики України

Марина Гончар | Всі новини автора
ппопрро

Під час нещодавнього візиту української делегації до Сполучених Штатів Америки відбулася низка важливих переговорів, одним із центральних питань яких стало відновлення енергетичної інфраструктури України. Вашингтон офіційно оголосив про надання пакету фінансової допомоги на суму 800 мільйонів доларів, що буде спрямований на підтримку українського енергетичного сектору.

Про це рішення повідомила перша віцепрем’єр-міністерка та міністерка економіки України Юлія Свириденко на своїй сторінці в соціальній мережі ]]>X]]>, передає Час Пік.

За її словами, ці кошти будуть використані для реалізації низки проєктів, спрямованих на відновлення та зміцнення енергетичної інфраструктури країни, яка постраждала від численних обстрілів з боку Російської Федерації.

"Під час зустрічей ми надали детальний список критично важливого обладнання, необхідного для негайного ремонту енергетичних об'єктів", — зазначила Свириденко.

Цей список був підготовлений Кабінетом міністрів України, з урахуванням нагальних потреб та масштабів пошкоджень, яких зазнала енергетична мережа країни.

Також міністерка висловила вдячність американській стороні за підтримку у створенні систем пасивного захисту, які допоможуть убезпечити українські енергетичні об'єкти від подальших атак. Вона наголосила на важливості цих заходів для забезпечення стабільного та безперебійного постачання електроенергії, особливо в умовах наближення осінньо-зимового періоду.

У ході зустрічей з американськими партнерами Свириденко підкреслила, що понад 50% української енергетичної інфраструктури було зруйновано внаслідок російських авіаударів. Ці напади спричинили серйозні перебої в електропостачанні, залишивши без світла та тепла мільйони українських громадян.

Надання фінансової підтримки з боку США є важливим кроком на шляху до відновлення енергетичної стабільності України. Це рішення підкреслює незмінну підтримку України з боку міжнародних партнерів у її боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність, а також у відбудові країни після масштабних руйнувань.

Читайте також:

Україна передала США список цілей для глибоких ударів ATACMS по території Росії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк