21.08.2020, 14:27

Фірма з Сєвєродонецька влаштувала звалище токсичних відходів біля житлових масивів Новодружеська

Марина Началова | Всі новини автора
свалка

Співробітники Служби безпеки України викрили фірму із Сєвєродонецька на грубому порушенні екологічних норм під час утилізації небезпечних відходів, у тому числі з лікарень, що протидіють COVID-19.

Про це повідомляє прес-центр СБУ, передає Час Пік.

Викрита комерційна структура – єдине в регіоні підприємство, яке спеціалізується на поводженні із забруднюючими речовинами. Фірма має договори на утилізацію відходів із кількома десятками підприємств та комунальних закладів регіону. За умовами контрактів структура зобов`язана здійснювати вивезення і сортування токсичних речовин, а також їх транспортування для подальшої переробки чи знищення на потужностях інших вітчизняних підприємств.

Натомість із початку цього року комерсанти припинили виконували умови договорів. За цей час полігон підприємства, що знаходиться за 100 метрів від житлових масивів Новодружеська, перетворився у звалище токсичних предметів. У безпосередній близькості від домівок містян накопичились тонни відпрацьованих небезпечних речовин, зокрема й відходів з опорного медзакладу із протидії коронавірусній інфекції.

Ініційована СБУ перевірка показала, що через таку ситуацію відбулось забруднення екосистеми регіону, що становить загрозу здоров’ю громадян. Крім того це є порушенням Угоди про Асоціацію з ЄС, за якою Україна має впровадити європейські стандарти у сфері управління відходами.

Наразі підприємству визначено строки для приведення діяльності у відповідність до ліцензійних умов та ліквідації наслідків зловживань. Якщо виконавець не виконає зобов`язань, то він буде позбавлений ліцензії та притягнений до кримінальної відповідальності.  

Заходи з викриття незаконної діяльності проводилися спільно з Державною екологічною інспекцією. 

Читайте ще: Ремонт доріг, модернізація водопроводу і нова підстанція: Гайдай розповів про плани по Лисичанську

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк