16.08.2020, 17:00

Ремонт доріг, модернізація водопроводу і нова підстанція: Гайдай розповів про плани по Лисичанську

Марина Началова | Всі новини автора
лисичанск

У місті Лисичанську запланований ремонт доріг, також є надія на будівництво об'їзної дороги, модернізацію водопровідних мереж та каналізації.

Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай під час прямого ефіру в Фейсбуці розповів про подальші плани, зокрема щодо Лисичанська, передає Час Пік.

Гайдай повідомив, що протягом двох тижнів розпочнуться роботи з ремонту доріг: Старобільськ - Новоайдар та Сєвєродонецьк - Золоте через Лисичанськ.

За словами Гайдая, ведуться переговори про ремонт мостів. Голова ОДА сподівається, що Укравтодором буде зроблений ремонт мосту біля содового заводу у Лисичанську, після чого область зробить об'їзну дорогу довжиною 4 км.

Окрім того, що в Лисичанську зроблять повністю всю дорогу через усе місто, яка є державною, відремонтують також площу біля ринку, площу біля залізничного вокзалу і ще декілька ділянок.

Гайдай заявив, що у наступному році почнеться великий проект з французами з модернізації Попаснянського водоканалу. Проектанти приїдуть найближчим часом. Очільник області сподівається домовитись з ними, щоб в цей проект включили і відновлення мереж у Лисичанську.

Проте Гайдай зазначив, що чекати фінансування не будуть. Наразі заплановані ремонти водогону. Також з обласного бюджету виділять гроші на придбання автомобіля, який буде прочищати ливнівки. Крім того, будут ремонтувати каналізацію і протягом 3-4 місяців побудують нову підстанцію. За словами Гайдая, зараз дорожчають тарифи на електроенергію, але будівництво підстанції дасть постійне нормальне постачання електроенергії та тариф, який не буде збільшуватися для жителів Лисичанська.

Також Гайдай зробив заяву про COVID-19 на Луганщині: за його словами, багато хворих навіть в ОДА.

Читайте ще: Всі різні – і це допомагає триматися разом. Як працює український розмовний клуб у Сєвєродонецьку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк