09.12.2020, 08:27

На Київщині взяли банду грабіжників: під час затримання два бійці КОРДу отримали поранення

На Киевщине взяли банду грабителей

У Київській області затримали членів банди, яка грабувала людей та дома. Під час затримання злочинної групи два бійці КОРДу отримали поранення.

У Київській області правоохоронці провели операцію із затримання підозрюваних у скоєнні розбійних нападів на квартири. При затриманні злочинці чинили опір, повідомляє Час Пік з посиланням на Відділ комунікації поліції Київської області.

Затримано трьох учасників злочинної групи, ними виявилися жителі Баришівського району 31, 29 та 28 років. В даний час вони поміщені в ізолятор тимчасового утримання.

Встановлено, що очолив банду 28-річний житель Баришівського району. Він координував дії злочинної групи, підшукував об'єкти для нападів та розподіляв між учасниками групи кошти здобуті злочинним шляхом. Також він брав безпосередню участь у нападах та збував викрадені цінності та речі.

Під час затримання ватажок банди почав чинити активний опір працівникам поліції. Він намагався втекти, кинув у бійців КОРДу гранату та відкрив вогонь у бік правоохоронців.

Щоб знешкодити зловмисника співробітники поліції у відповідь застосували зброю. Злочинець отримав вогнепальне поранення ніг, також в результаті вибуху травми отримав його подільник.

Під час огляду місця події співробітники поліції вилучили ряд речових доказів злочинної діяльності групи, серед них: пістолет та патрони до нього, гільзи, осколки гранати, газові балончики, наручники, рукавички, ножі, рації, викрутки, сокиру, балаклаву. Також поліцейські вилучили машину, номерні знаки, документи та техніку.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру за ч. 2 ст. 15 (замах на кримінальний злочин), ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Найближчим часом суд обере запобіжний захід затриманим.

Читайте також: Шахраї підставляють "Укрпошту", використовуючи нову схему крадіжки з банківських карток

На Киевщине взяли банду грабителей На Киевщине взяли банду грабителей

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк