07.04.2021, 10:57

Затримано двох адвокатів-посередників, які отримали хабар для суддів ОАСК - НАБУ

Задержаны два адвоката-посредника, получившие взятку для судей ОАСК - НАБУ

Двох адвокатів затримали у справі про передачу хабара суддям Окружного адміністративного суду Києва. Детективи НАБУ виявили при обшуку близько 5 мільйонів доларів готівкою та документи на ім'я глави ОАСК Павла Вовка. 

Правоохоронці затримали двох адвокатів-посередників у справі про передачу хабара суддям ОАСК. Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України, передає Час Пік.

За інформацією НАБУ, адвокати стали посередниками, які повинні були передати грошові кошти суддям ОАСК. Їх взяли "на гарячому". Слідство вирішує питання про повідомлення підозри. 

У рамках розслідування НАБУ провело обшук на місці виявлення неправомірної вигоди. Детективи виявили документи на ім'я глави ОАСК Павла Вовка та його близького родича, цінні предмети (імовірно, антикваріат) та великий запас готівки в різній валюті: понад 3,7 мільйонів доларів США, 840 тисяч євро, 20 тисяч фунтів, 230 тисяч гривень та 100 шекелів.

Імена затриманих не вказуються.

Нагадаємо, напередодні НАБУ повідомило, що співробітники Бюро разом зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою викрили злочинну схему за участю двох адвокатів. За даними слідства, юристи обіцяли за 100 тисяч доларів домовитися з одним із суддів ОАСК про потрібне рішення за позовом суб'єкта господарювання.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк