20.01.2022, 07:29

У Києві обстріляли будівлю редакції інтернет-видання "Гордон"

Киев, стрельба

У центрі Києва невідомі обстріляли будівлю, в якій знаходиться редакція інтернет-видання Дмитра Гордона. За фактом пошкодження вікна офісу редакції на столичному Подолі розпочато кримінальне провадження.

Повідомлення про подію на вулиці Щекавицькій до столичної поліції надійшло 19 січня близько 17:00. Правоохоронці встановлюють свідків та очевидців події, а також переглядають відео з камер спостереження, повідомляє Час Пік з посиланням на відділ комунікації поліції Києва.

Слідчо-оперативна група на місці події зафіксувала пошкодження зовнішнього скла подвійного склопакета на вікні поруч із вхідними дверима. Пошкодження скла було не наскрізним.

Розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 194 Кримінального кодексу України (Умисне знищення або пошкодження майна).

Засновник інтернет-видання "Гордон" Дмитро Гордон пов'язує інцидент зі своєю діяльністю та критикою влади. Про це він заявив у відеозверненні.

"Друзі, говорити правду в країні, де за свободу слова потрібно щодня боротися, дуже непросто. Але я це роблю, постійно кажу, що думаю, і кажу правду. Як бачимо, це багатьом, напевно, не подобається", – сказав Гордон.

У Національній спілці журналістів України (НСЖУ) закликають поліцію до оперативного та ефективного розслідування інциденту.

"Безкарність посилюватиме тривогу, а встановлення всіх обставин та покарання причетних до обстрілу робитиме професію журналіста безпечнішою", - йдеться в заяві голови НСЖУ Сергія Томіленка на сторінці в Facebook.

Киев, стрельба Киев, стрельба

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк