29.01.2022, 07:58

Розстріл у Дніпрі: Рябчук визнав свою провину, суд відправив стрілка у СІЗО на 2 місяці

Артемий Рябчук

Підозрюваний у вбивстві товаришів по службі на заводі "Південмаш" у Дніпрі нацгвардієць Артемій Рябчук вибачився у суді й заявив, що повністю визнає свою провину. Суд обрав йому запобіжний захід.

У Дніпрі суд обрав запобіжний захід 20-річному військовослужбовцю Нацгвардії Артемію Рябчуку, повідомляє Час Пік.

Сторона обвинувачення у клопотанні просила суд обрати Рябчуку тримання під вартою строком 60 діб без права внесення застави. Крім того, прокурор просить тримати підозрюваного під арештом на гауптвахті за місцем несення військової служби.

Артемій Рябчук заявив на суді, що кається у скоєному та попросив відправити його у СІЗО. За словами адвоката Рябчука, обвинувачений не хоче повертатися в те місце, "де над ним знущалися".

"Мені щиро шкода тих людей, яким я завдав болю своїм вчинком. Я винний і повністю визнаю свою провину. Мені важко згадувати ту ніч 26-27. Після затримання ми з прокурорами провели допит під час якого до пізньої ночі я все розповів. Моє єдине прохання відправити мене не на гауптвахту, а в слідчий ізолятор", - сказав Рябчук.

Кіровський районний суд Дніпра обрав запобіжний захід нацгвардійцю Артемію Рябчуку у вигляді утримання під вартою без права на внесення застави. Він пробуде у СІЗО як мінімум до 27 березня. 

"Слідчий суддя вважає за доцільне обрати підозрюваному Рябчуку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком до 27 березня 2022 року. Тримання під вартою на гауптвахті за місцем несення служби Рябчука може заважати досудовому слідству та неупередженому з'ясуванню всіх обставин злочину, тому місцем тримання під вартою встановлено Дніпровську установу виконання покарань №4" - сказано в рішенні суду.

Суддя обґрунтував своє рішення згодою з доводами обвинувачення про те, що Рябчук може впливати на свідків, представників потерпілих і слідчих, а також може спробувати знищити докази скоєння злочину.

Нагадаємо, в ніч на 27 січня у Дніпрі на території заводу "Південмаш" нацгвардієць, солдат строкової служби Артемій Рябчук з автоматичної зброї розстріляв караул НГУ, після чого зник зі зброєю. В результаті кривавої розправи загинуло 5 осіб (четверо військовослужбовців і одна цивільна жінка), ще 5 отримали поранення.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк