03.12.2022, 14:12

ДБР провело обшуки у двох департаментах Київської міськдержадміністрації

Віктор Білий | Всі новини автора

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) провели обшуки у двох департаментах Київської міськдержадміністрації в рамках досудового розслідування нецільового використання рекреаційних земель одного з парків столиці та зловживання владою.

Про це повідомляє пресслужба ДБР, передає Час Пік.

Зауважте, що серед іншого, вилучили документи про проведення конкурсу із залучення інвестора та виконання умов інвестиційного договору між КМДА та одним із київських підприємств.

Слідчі встановили, що у 2015 році одне зі столичних підприємств уклало інвестиційний договір з КМДА на будівництво спортивних об'єктів та споруд. Однак, за наявними даними, воно не виконує умови інвестиційного договору, зокрема, про терміни будівництва та графіку фінансування проєкту.

Також зафіксовано факти нецільового використання території парку. УП з посиланням на співрозмовника в правоохоронних органах повідомляє, що йдеться про парк Муромець.

"Роботи, які мали завершити ще до березня 2022 року, станом на 3 грудня виконано всього на 30% від заявленої в проєктно-кошторисної документації. Загальна сума інвестицій, згідно з договором, становить майже 149 млн гривень. Там перевіряють, чи причетні особи КМДА до невиконання підприємством умов за останні сім років», - повідомили у ДБР.

Кримінальне провадження відкрили за статтею про зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Її санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до шести років.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: