05.06.2023, 21:08

Допомагав ув'язнювати й катувати: СБУ затримала нового колаборанта з Херсона

Альона Тихоненко | Всі новини автора
СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру жителю Херсона, який допомагав російським окупантам на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Підозрюваний допомагав росіянам ув'язнювати та катувати учасників руху опору, повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>пресслужбу]]> СБУ.

Охоронцем російської катівні був чоловік, що мав проросійську позицію. Під час тимчасової окупації він особисто звернувся до спеціального центру, де йому запропонували так звану "посаду" у місці, яке окупанти використовували для ув’язнення українських громадян.

За даними СБУ, колаборант погодився добровільно. Повідомляється, що він також брав участь в обшуках і допитах місцевих жителів. Через тортури окупанти змушували місцевих співпрацювати з ними.

"Після звільнення Херсона ворожий поплічник намагався "відсидітися" вдома і таким чином сподівався уникнути покарання. Однак, співробітники СБУ зірвали його "плани" – встановили місцезнаходження фігуранта і затримали його", — йдеться у повідомленні пресслужби.

Наразі зловмисника тримають під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми. Розслідування триває.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: СБУ викрила блогерів, які "засвітили" роботу ППО у Києві

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк