29.10.2016, 19:58

Росіян розлютила емблема військової розвідки України, на якій зображена сова

Настя Миловидова | Всі новини автора

Нова емблема Головного управління розвідки Міноборони України, на якій сова пронизує мечем територію Росії, розлютила росіян. Віце-спікер російської Держдуми Ірина Ярова заявила, що є підстави вимагати пояснення з приводу нової емблеми військової розвідки.

"Атрибутика військової розвідки України - прямий доказ державного екстремізму, а поведінка пана Порошенка - такий же атрибут насадження екстремізму та націоналізму. Вважаю, що є підстави вимагати пояснення та правової оцінки", - сказала Ярова.<

Віце-прем'єр міністр РФ Дмитро Рогозін назвав емблему "дебільною".

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова також прокоментувала нову емблему у властивому їй пихатому стилі. "Судячи з нової емблеми української військової розвідки, на якій зображена сова, яка пронизує територію Росії мечем, в Україні до всіх бід додалася ще одна - орнітологічна. Мабуть, коли відлетіли всі беркути, довелося взятися за зброю совам", - написала вона у своєму Фейсбуці.

А активний учасник "Антимайдану", публіцист Ілля Білоус закликав завдати ракетного удару по Україні. "Зараз добре було б укропенфюреру на це засідання "Калібр" надіслати. Ми практикуємо захист Батьківщини на дальніх підступах", - написав він у Твіттері.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко представив 24 жовтня нового начальника Головного управління розвідки Міноборони України генерал-майора Василя Бурбу. На цьому заході вперше офіційно показали емблему ГУР. Фотографія Порошенка поруч з емблемою була опублікована на офіційному сайті глави держави.

На емблемі зображена сова, яка тримає меч, що пронизує територію Російської Федерації. Територія РФ єдина виділена на карті сірим кольором. Також фоном для емблеми слугують кольори українського прапора і напис "Україна - понад усе" та латинська назва "Sapiens dominabitur astris" (перекладається як "Мудрий буде панувати над зірками").

Теги новин: