02.11.2016, 15:36

На Луганщині судитимуть працівника прокуратури, що перейшов на бік терористів

Марина Началова | Всі новини автора

Колишнього працівника прокуратури Луганської області, який зрадив свою батьківщину та перейшов на бік бойовиків "ЛНР", судитимуть заочно.

Цю новину передає Час Пік з посиланням на прес-службу прокуратури Луганської області.<

Під час досудового розслідування, яке проводилось під процесуальним керівництвом прокуратури Луганської області встановлено, що восени 2014 року, коли місто Луганськ окупували бойовики, 37-річний чоловік, який працював у прокуратурі Луганської області, став працювати на терористів «ЛНР», вступивши до складу так званої «Генеральної прокуратури ЛНР».

Він зайняв посаду начальника управління нагляду за дотриманням законів у військовій сфері «Генеральної прокуратури ЛНР».

Зрадник займає свою псевдо-посаду, надає злочинні накази, вказівки підпорядкованим йому особам щодо організації та контролю проведення слідства та перевірок, санкціонує незаконні затримання, приводи та розшуки осіб, та вчиняє інші протиправні дії, направлені на порушення конституційних прав громадян України, що вимушені проживати на тимчасово окупованій території Луганської області.

Через те, що обвинувачуваний продовжує перебувати на захопленій терористами території та працювати на бойовиків, прокуратура Луганської області ініціювала перед судом проведення стосовно нього спеціального (заочного) досудового розслідування.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до суду для заочного засудження.

Довідково: санкцією зазначеної статті КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

Теги новин: