04.11.2016, 17:12

Жебрівський відвідав Мар'їнку, де відбудовують 5 зруйнованих багатоповерхівок

Настя Миловидова | Всі новини автора

Голова Донецкої військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський відвідав Мар'їнку та розповів у Фейсбуці про ситуацию зі зруйнованими житловими будинками.

Цю новину Донбасу передає Час Пік.<

"Відвідав сьогодні Мар'їнку, де вже відбудовують п'ять зруйнованих житлових багатоповерхових будинків. Ми почали відбудову із найбільш понищених будинків. Нажаль, ми не можемо відновлювати об'єкти, які знаходяться близько до лінії розмежування за рахунок коштів, перерозподілених у бюджеті із тимчасово окупованоі територіі Донецької області. Таке рішення прийняли народні депутати. Але ми знайшли можливість і виділили з обласного бюджету 5,6 млн грн грн на відбудову 23 зруйнованих будинків у Мар'їнці. До речі, два із них були зруйновані буквально кілька місяців тому. Ще по одному триповерховому будинку, який був зруйнований літом 2014 зараз приймаємо рішення. Одні експерти кажуть, що його потрібно зносити і будувати новий. Інші кажуть, що конструкції в доброму стані і можна його капітально відремонтувати і на це потрібно буде вдвічі менше коштів. Зберу їх докупи і приймемо виважене рішення, бо людям потрібне житло. Насправді по Мар'їнкці зараз проблема із будівельними організаціями: тутешні будівельники вже задіяні на відбудові житла та на модернізації школи в сусідньому Вугледарі. З інших міст будівельники бояться їхати у Мар'їнку через наближеність міста до лінії фронту та рашистські обстріли. Але сьогодні я поговорив із підрядниками, попросив їх швидко укомплектувати додаткові бригади будівельників та взяти ще по 2-3 будинки у роботу.

А от із газом тут і далі проблема: російські генерали не дають нам доступу до обстріляного ГРП у Красногорівці - воно знаходиться на підконтрольній російським найманцям території - щоб ми могли відремонтувати його та відновити газопостачання" -пише Жебрівский.

Теги новин: