Переваги та сфера використання сендвіч-панелей

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Сьогодні будівництво передбачає використання енергозберігаючих технологій. Такий підхід забезпечує економію коштів на опалення помешкання. Сендвіч-панелі — ефективний утеплювач, який вперше почали виготовляти в Америці. В Україні на їх виробництві спеціалізується Корпорація «Промстан». Завод поєднує традиційні технології з сучасними матеріалами, що надає продукції високих якісних показників.

Типи і характеристики

Конструкція сендвіч-панелей складається з трьох шарів: між сталевими листами розміщується утеплювач. Корпорація «Промстан» використовує в якості наповнювача два різновиди матеріалів:

  • мінеральну вату. Матеріал добре зберігає тепло і забезпечує чудову звукоізоляцію. Додаткові переваги — негорючість і безпечність;

  • пінополістирол. Основний плюс цього варіанту — довговічність, завдяки чому експлуатаційний ресурс сендвіч-панелей суттєво зростає. Серед інших переваг — стійкість до вологи та екологічна чистота.

Використання потужної автоматичної лінії гарантує високу продуктивність виробничого процесу на рівні 300 м/год.

Корпорація «Промстан» випускає наступні типи сендвіч-панелей:

  • покрівельні;

  • стінові.

Продукція українського виробника витримує навантаження до 280 кг/м3.

Сендвіч-панелі від «Промстан» відрізняються наступними перевагами:

  • забезпечення якісної теплоізоляції, за рахунок чого підвищується рівень енергоефективності будівель;

  • відсутність «мокрих» робіт, завдяки чому монтаж сендвіч-панелей можна виконувати в будь-яку погоду та пору року;

  • високий рівень шумоізоляції, що гарантує мешканцям акустичний комфорт;

  • невелика вага, завдяки чому транспортні витрати зводяться до мінімуму;

  • естетичність. Сендвіч-панелі не потребують додаткового облицювання;

  • широкий вибір кольорових рішень.

Важливо! Для створення оригінальної композиції потрібно скомбінувати панелі різних відтінків.

Особливості процесу виробництва

Корпорація «Промстан» використовує для виготовлення сендвіч-панелей якісну сировину, яка пройшла перевірку часом. Виробничий процес повністю відповідає технологічним стандартам, встановленим для відповідного типу продукції. Усі вироби проходять перевірку, що гарантує їх міцність та здатність витримувати навантаження до 280 кг/м3. Матеріал використовується для утеплення приватних будинків, облаштування захисних конструкцій, а також для спорудження об’єктів по технології БМЗ.

Компанія «Промстан» пропонує не лише виготовлення, але й встановлення сендвіч-панелей. Монтажні послуги вирізняються доступною вартістю. Також у Корпорації можна замовити спорудження БМЗ-об’єктів під ключ.

Для надання будинку естетичної завершеності використовуються добірні елементи для сендвіч-панелей. Вони виконують не лише декоративну, але й практичну функцію, захищаючи конструктивні вузли будинку від проникнення вологи. Добірні елементи виготовляються з тієї ж сировини, що і сендвіч-панелі. Важливо створити грамотну схему розташування, щоб максимально захистити будівельну конструкцію від негативного впливу зовнішніх чинників. Для покрівлі в ролі добірних елементів виступають нащільники (вітрові і з’єднувальні), єндови і ковзани. На фасадах встановлюють кути (внутрішні і зовнішні, перехідні і цокольні елементи). Надійний захист забезпечують бічні, нижні і верхні нащільники.

Джерело: сайт promstan.com.ua