Полуничний торт: покроковий рецепт
- яйце
- цукор
- ванільний цукор
- вершкове масло
- молоко
- борошно
- розпушувач
- полуниця
- цукрова пудра
Сезон полуниці недовгий, тому варто максимально використовувати його. Багато хто використовує полуницю в випічці - печуть торти або роблять легкі десерти. Полуничний торт за рецептом нижче - це швидкий і повітряний торт за 15 хвилин.
Торт з полуницею, посипаний цукровою пудрою, трохи нагадує бісквіт і пісочний пиріг, тому він вологий, м'який і освіжаючий завдяки полуниці. Полуниця запікається разом з тортом, тому це ідеальний торт для пікніка або десерту під час прогулянки по лісі.
Інгредієнти:
- 4 яйца
- 220 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 250 мл масла
- 250 мл молока
- 450 г пшеничного борошна
- 2 ложки розпушувача
- 450 г полуниці
- цукрова пудра для посипання торта
Читайте також: Полуничне варення з цільних ягід
Спосіб приготування:
- Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
- Використовуючи міксер (на високій швидкості), збийте яйця з ванільним цукром і цукром для випічки дрібного помелу (або, може бути, звичайним цукром, але дрібний цукор розчиняється швидше). Повинна вийти дуже пишна, легка маса (яйця повинні збільшитися в три рази; збивання займає близько 10 хвилин).
- Коли кристали цукру зникнуть, зменште швидкість міксера до мінімуму і додайте масло в яєчну масу, продовжуючи перемішування. Потім поступово вливайте молоко, продовжуючи перемішувати.
- Борошно, змішану з розпушувачем, просійте прямо в масу та акуратно перемішайте тісто лопаткою до тих пір, поки інгредієнти не з'єднаються (не довго, інакше тісто буде менш пишним).
- Полуницю вимити та обсушити, видалити плодоніжки. Розрізати навпіл.
- Тісто залити в місткість для запікання, зверху викласти полуницю.
- Випікати торт з полуницею при 170 градусах приблизно 40 - 45 хвилин (до рум'яної скоринки).
- Після того, як він охолоне, можна присипати цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Читайте також: Чому варто їсти полуницю?