02.11.2021, 19:12
Курячі стегенця з грибами в пиві
інгредієнти:
- 8 курячих стегенець або ніжок,
- 4 ст. л. гірчиці,
- солі,
- чорний перець,
- 1/2 ч. л. солодкого соусу чилі,
- 2 ст. л. жиру,
- 250 г печериць,
- 2 цибулини,
- 4 моркви,
- 500 мл темного пива,
- 100 г густої сметани,
- 1 пучок зеленої цибулі,
- 1 пучок петрушки.
Час приготування:
150.00
Цей рецепт із серії швидких та смачних. Крім того, не потрібно додатково робити гарнір: досить тушкованих овочів з грибами. А для того, щоб страва була більш дієтичнішою, необхідно перед приготуванням зняти шкіру зі стегенець і не додавати сметану.
Приготування
- Курячі стегенця або ніжки натріть сумішшю гірчиці, солі, перцю та покладіть у холодильник на 2 години.
- Потім витріть гірчицю з ніжок, тому що при обсмажуванні вона сильно горить, та обсмажте ніжки на жирі, постійно перевертаючи (приблизно 10-15 хвилин). Потім викладіть їх з сковорідки.
- Жир з під курки перелийте в чисту сковороду і обсмажте на ньому цибулю, потім порізану моркву і туди ж додайте порізані гриби. Потім залийте все це пивом і тушкуйте приблизно 5 хвилин. В кінці потрібно додати солодкий соус чилі.
- Сметану змішайте з посоленою петрушкою, посоліть, поперчіть за смаком, додайте в овочі з грибами і проваріть 2 хвилини.
- Викладіть на овочі з грибами курячі стегенця, прогрійте 3 хвилини на вогні, потім накрийте кришкою, вимкніть вогонь і дайте постояти 10 хвилин.
- Подавайте на стіл, посипавши зеленою цибулею.
морква
цибуля
птиця
сметана
гриби
Голосів поки немає