Торт "Маскарпоне" з корицею без випічки
- печиво
- мелений мигдаль
- вершкове масло
- мелена кориця
- цукерки "іриски"
- вершки
- шоколад
- сир "Маскарпоне"
Торт "Маскарпоне" - прекрасний варіант десерту для зайнятих людей. Це торт повний смаку та аромату, який можна приготувати з простих і доступних інгредієнтів, а головне – дуже швидко.
Інгредієнти:
-
300 г печива
50 г меленого мигдалю
90 г вершкового масла
1/2 чайної ложки меленої кориці
260 г іриски
Шоколадний крем:
- 250 г вершків 30%
- 250 г сиру маскарпоне
- 100 г темного шоколаду 64%
- 50 г меленого мигдалю
Крем "Каймак":
- 250 г сиру маскарпоне
- 200 г іриски
- 2 чайні ложки лікеру
Читайте також: Торт без випічки за 5 хвилин
Покроковий рецепт:
Вистеліть дно форми для випічки діаметром 24 см папером для випічки.
Подрібніть печиво в кухонному комбайні або покладіть його в пакет і розкришивши, наприклад, качалкою. Додайте корицю і мелений мигдаль. Додайте топлене масло і дрібку солі. Викладіть на форму для торта, рівномірно вирівнявши його.
На шар з печивом викладіть готовий шоколадний крем з мигдалем.
Шоколадний крем. Холодні вершки збити з сиром маскарпоне. Розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі або на водяній бані. У збиту масу додати розтоплений шоколад і мигдаль, акуратно перемішати.
Викладіть ще шар печива. На нього викладіть готовий крем "Каймак".
Рецепт крему "Каймак". Розтопити іриски, додати сир маскарпоне і лікер, все добре перемішати.
Зверху можна прикрасити горіхами.
Готовий торт прибрати в холодильник на кілька годин, бажано на ніч, щоб він як слід просочився.