Эссе на тему выборов. Анна Епринцева

   Єпринцева Анна Романівна 18.10.1993 р.н. Черкаська область, с. Білозір’я Черкаський державний бізнес-коледж, відділення «Обліку та фінансів», спеціальність «Облік і аудит»

 <

Найдорожча частина прозорих
виборів – імітація їх прозорості.
Володимир Шамша


   Дізнавшись про результати опитування DW-Trend в Україні, я була шокована його результатами: 73 % українців не вірять, що вибори до Верховної Ради будуть вільними й чесними. Це примусило мене задуматись над власним ставленням до цієї події.
Цього року я вперше віддавала свій голос за майбутнє країни, тож вже з власного досвіду можу відповісти на питання про те, чи є вибори в Україні чесними. Моя відповідь – ні.
   І річ не лише в фальсифікації результатів. Справа в тім, що зазначеної дати ми вирушаємо на вибори без «вибору». «Я обираю з-поміж зла найменше!» – говорить кожен другий українець.
   А ще політики керують своїми виборцями шляхом підкупу та психологічних прийомів.
Не важко співставити ціни на життя і теперішні зарплати, які ніяк не можуть їх наздогдати. Ось цим політики і користуються. Вони пропонують нам продати голос за гроші, а ми й погоджуємося, адже знаходимось в такій скруті, що доводиться рахувати копійки.
Легко також примусити голосувати за потрібного кандидата і громадян, які тримаються за робочі місця. Досить лише прилякати їх втратою роботи.
   Джордж Нейтан сказав, що погана влада вибирається добрими громадянами, котрі не голосують. Проте, коли кандидати проводять антирекламну політику один проти одного, зникає довіра виборця до всіх політиків загалом. Та й ЗМІ тим часом невтомно наголошують на тому, що вибори не можуть бути чесними, повторяють, що наш голос нічого не вартий. Отож деякі люди, розчарувавшись, свідомо не беруть участь у виборах, а його голосом можуть скористатись ті, кому це необхідно.
Все це свого роду маніпуляції над людьми. То ж ще до голосування вибори вже стають нечесними.
   І хоча ми й не можемо змінити цю ситуацію, проте можемо змінити погляд на неї. Вибори пройшли і ми залишились людьми – справжніми людьми, які не втратили почуття гідності, своєї совісті, чесності та порядності – всіх тих якостей, якими наділений український народ. А ким стануть наші обранці – час покаже...

field_vote: 
0
Голосів поки немає