Як захистити свою валізу в аеропорту. 5 порад

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Якщо вам здається, що перельоти на літаках даються вам складно, то знайте, що багажу вони даються ще складніше. Крім можливої втрати під час транспортування, не рідкісні випадки крадіжок і пошкоджень. Якщо ви ніколи з таким не стикалися, то добре, але краще до наступної поїздки підготуватися серйозніше. Варто вжити необхідні заходи, щоб вам не довелося зіткнутися з проблемами.

  1. Виберіть правильну сумку

Захист вашого багажу починається з вибору правильної сумки. Валізи з твердою оболонкою менш пристосовані до тиску і можуть тріснути або зламатися в результаті грубого поводження і надмірно наповненого багажного відсіку. М'які валізи краще пристосовані до таких умов, але якщо ви перевозите техніку, то краще ризикувати валізою, ніж багажем.

Для захисту від бруду або подряпин можете використовувати чохли для чемодана. Крім захисту від пошкоджень, вони роблять валізу менш привабливою для злодіїв. Також ви легко помітите свій багаж з його унікальним чохлом в море схожих сумок на каруселі. Ще одна перевага — не допускати накопичення пилу в вашій валізі під час зберігання між поїздками.

  1. Будьте простіше

Не варто гнатися за шиком, коли вибираєте валізу для поїздки або інші можливі аксесуари. Може і добре, що ваша сумка підкреслює ваш ставний зовнішній вигляд, але так вона стане більш привабливою метою для злодіїв. Варто вибирати більш непримітні варіанти. Якщо ви турбуєтеся про те, щоб відрізнити свій чемодан від інших на багажній каруселі, додайте в нього шматок яскравої стрічки, шарф або унікальну багажну бирку.

  1. Загорніть чемодан

Якщо спеціальним чохлам ви не довіряєте, то можете просто загорнути валізу в плівку. Це також захистить його від пошкоджень і не дасть злодіям непомітно відкрити валізу, поки ви очікуєте свій рейс. Варто всі речі першої потреби забрати в ручну поклажу, бо валіза до розкриття плівки вже не буде доступна.

  1. Використовуйте мітки або бирка

Крім того, що вам буде легше дізнатися багаж при прийманні, ви зможете легше пояснити співробітникам аеропорту зовнішній вигляд валізи, якщо він буде загублений. Також вкладіть багажну бирка всередину, бо зовні вони мають властивість відвалюватися. З бирка всередині вам легше буде підтвердити право власності. Не варто вказувати адресу на бирка, не факт, що хтось поверне його за адресою, але ваше місце проживання може потрапити не в ті руки. Краще зупинитися на номер телефону.

  1. Перевірте стан вмісту

Якщо у вас в багажі є різні рідини, як мило або шампунь, переконайтеся, що вони надійно закриті. Під тиском погано закриті кришки можуть зірватися і випустити весь вміст назовні. Також при укладанні речей варто враховувати, що на валізу буде чинитися тиск, і якщо він м'який, то цей тиск перейде і на речі.

теги: